Ľudia protestujúci proti cenám elektriny podpaľujú budovy

NETKY.SK • 5 Február 2014, 13:00 • 2 min
Ľudia protestujúci proti cenám elektriny podpaľujú budovy

JOHANNESBURG - Polícia v Juhoafrickej republike (JAR) dnes informovala, že demonštranti požadujúci nižšie ceny elektriny podpálili niekoľko budov v meste v blízkosti metropoly Pretória.

slovakia

left justify in out

K násiliu došlo deň po tom, čo úrady zatkli desiatky ľudí pri inom násilnom proteste v tejto oblasti. Informácie priniesla tlačová agentúra AP, ktorá sa odvolávala na Juhoafrickú štátnu tlačovú agentúru (SAPA).
     
Demonštranti podľa slov polície dnes podpálili kliniku, halu a dom v meste Bronkhorstspruit, ktoré sa nachádza iba 50 kilometrov východne od Pretórie. Zranenia neboli hlásené.
     
Minulý týždeň tam protestujúci zapálili policajnú stanicu a mestské kancelárie. Obyvatelia protestujú, pretože si už nemôžu kupovať predplatenú elektrinu podľa systému, ktorý nedávno skolaboval. Obyvatelia tvrdia, že medzičasom ich tvrdo postihli vyššie ceny za tieto verejné služby.
     
Násilné protesty opakovane prepukajú v niektorých chudobných juhoafrických komunitách, ktoré sa sťažujú na nedostatočné a zle zabezpečené vládne služby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona