Ľudia po znásilnení ženy zaútočili na policajnú stanicu

NETKY.SK • 2 Júl 2013, 17:42 • 2 min
Ľudia po znásilnení ženy zaútočili na policajnú stanicu

MYKOLAJIV - Stovky Ukrajincov zaútočili v utorok na policajnú stanicu v malej obci na juhu krajiny po tom, čo dvoch tamojších policajtov 29-ročná učiteľka obvinila zo znásilnenia.

slovakia

left justify in out

Prípad vyvolal hnev nad policajnou brutalitou v bývalej sovietskej republike a prezident Viktor Janukovyč prevzal osobnú kontrolu nad vyšetrovaním prípadu. Ministerstvo vnútra navyše prepustilo miestnych policajných šéfov.

Televízne zábery ukazujú obyvateľov obce Vradijivka v južnom mykolajivskom regióne, ako kričia "Hanba!" a hádžu fľaše a kamene na miestne oddelenie polície. Útok sa odohral potom, čo úrady odmietli zatknúť jedného z podozrivých páchateľov, pretože bol v čase útoku údajne v službe. Iryna Kraškova obviňuje dvoch tamojších policajtov, že ju minulú stredu odvliekli do lesa, znásilnili a zbili. Taxikára, ktorý im mal pomáhať odviezť ju do lesa, zatkli. Žena ostáva v nemocnici so zlomenou lebkou, poraneniami tváre a početnými modrinami. Polícia použila proti protestujúcim slzotvorný plyn a bolo počuť aj výstrely.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies