Ľudia očakávajú od NATO odpoveď na terorizmus, tvrdí Gajdoš

NETKY.SK • 16 Február 2017, 07:47 • 2 min
Ľudia očakávajú od NATO odpoveď na terorizmus, tvrdí Gajdoš

BRATISLAVA - Ministri obrany členských krajín NATO dnes prijali v Bruseli viacero rozhodnutí, ktoré odpovedajú na aktuálne bezpečnostné výzvy v Európe a jej okolí.

slovakia

left justify in out

Dôležitým momentom stretnutia spojencov bola jednohlasná zhoda, ktorá potvrdila opodstatnenosť NATO tak pre krajiny Európy, ako aj pre krajiny Severnej Ameriky. Všetci spojenci potvrdili, že transatlantická väzba ostáva aj po zmene americkej administratívy neoblomná. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková.


„Naši občania očakávajú od NATO zmysluplnú odpoveď na terorizmus a zhoršenú bezpečnostnú situáciu za hranicami EÚ, zvlášť na juhu a východe Aliancie. Ak môžeme, tak musíme urobiť viac,“ uviedol minister obrany SR Peter Gajdoš. Šéfovia rezortov obrany sa zhodli, že dôležitú úlohu v tejto oblasti musí naďalej zohrávať spolupráca s EÚ. „Za posledný rok sme urobili úctyhodný kus práce pri prehlbovaní vzájomnej spolupráce medzi NATO a EÚ. Osobitne si zaslúži zmienku implementačný plán, ktorý bol prezentovaný minulý rok v decembri počas nášho predsedníctva v Rade EÚ,“ uviedol Gajdoš.


Rokovania sa dotkli aj situácie na východnej hranici NATO. Gajdoš zdôraznil, že vzhľadom na novú bezpečnostnú realitu je nevyhnutné disponovať modernými spôsobilosťami. Upozornil pritom, že obranný rozpočet stúpol tento rok v SR o 12 percent.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies