Ľudia nemajú jasno v tom, ako sa majú vyplácať prídavky

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 14:58 • 2 min
Ľudia nemajú jasno v tom, ako sa majú vyplácať prídavky

BRATISLAVA - Ľudia na Slovensku nemajú jasno v tom, ako by sa v budúcnosti malo riešiť vyplácanie prídavkov na deti. Necelá tretina oslovených (32 %) sa prikláňa k názoru, že prídavky na dieťa by sa mali vyplácať len do určitého počtu detí v rodine (napríklad do 4 detí).

slovakia

left justify in out

 Zamedziť vyplácaniu prídavkov na deti do rodín, ktorých príjem je nadštandardný, by bolo správne podľa 29 % opýtaných. Tento názor je častejší vo vekovej kategórii nad 50 rokov, než u respondentov v mladších vekových kategóriách. Ponechať nárok na poberanie prídavku na dieťa pre každého rodiča zastáva 28 % respondentov. Ide štatisticky významne častejšie o ženy než mužov. Najviac respondentov prikláňajúcich sa k tomuto názoru je z bratislavského regiónu v porovnaní s inými regiónmi.

Prieskum realizovala agentúra TNS Slovakia prostredníctvom internetu na reprezentatívnej vzorke 500 respondentov. Terénna fáza výskumu sa uskutočnila v júni 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona