Ľudia môžu na výtlky po zime upozorniť v Bratislave radnicu aj e-mailom

NETKY.SK • 28 Február 2015, 15:48 • 2 min
Ľudia môžu na výtlky po zime upozorniť v Bratislave radnicu aj e-mailom

BRATISLAVA - Aj po tejto zime môžu Bratislavčania na radnici upozorniť na výtlky na cestách v hlavnom meste.

slovakia

left justify in out

Deravé cesty môžu nahlasovať e-mailom na vytlky@bratislava.sk, obrátiť sa tiež môžu na Oddelenie servisu pre občanov alebo na Oddelenie správy komunikácii. Veľa podnetov prichádza aj cez portál Odkaz pre starostu. Radnica tvrdí, že výtlky mapujú počas celej zimy a ak počasie dovolí, priebežne ich aj opravujú. Agentúru SITA o tom informovali z Oddelenia komunikácie a marketingu bratislavského magistrátu.

 

Bratislavská radnica tvrdí, že výtlky na cestách opravujú podľa akútnosti a vo všetkých častiach mesta. Najvhodnejšie je vraj stav ciest mapovať až po skončení zimy, kým je totiž na cestách sneh, nedostatky nie sú dostatočne viditeľné. Cesty potom opravujú podľa počasia. Na radnici však zatiaľ nevedia, koľko tento rok môžu do opráv ciest investovať. Bratislava totiž nemá ešte schválený rozpočet a hospodári v rozpočtovom provizóriu. "V súčasnosti hospodárime s jednou dvanástinou rozpočtu predchádzajúceho roku," vysvetlili pracovníci komunikačného oddelenia marketingu. Rozpočet na tento rok by malo mestského zastupiteľstvo schvaľovať na marcovom zasadnutí. Vlani malo mesto na opravy ciest či chodníkov približne dva milióny eur. Ušetrili totiž na zimnej údržbe.

 

Výtlky na bratislavských cestách opravuje spoločnosť Pittel+Bausewetter, s.r.o., ktorú mesto vlani vybralo vo verejnej obchodnej súťaži. Bývalé vedenie s firmou podpísalo štvorročnú zmluvu na maximálne 8,2 milióna eur bez DPH. Firma vraj cesty opravuje lacnejšie. Kým v minulosti oprava jedného metra štvorcového cesty stála 62 eur, nová spoločnosť ju opraví za 37 eur za meter štvorcový, informovalo vlani vtedajšie vedenie mesta. Navyše sa spoločnosť v zmluve zaviazala aj k päťročnej záruke na vykonané práce.

 

Hlavné mesto má v správe komunikácie I. a II. triedy a nájazdy na štátne cesty. Magistrát sa stará aj o viac ako 357-tisíc metrov štvorcových námestí, verejných priestranstiev, chodníkov, lávok a mostov. Radnica spravuje aj 249 bratislavských zastávok MHD a 1 230 priechodov pre chodcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies