Ľudia darovali deťom viac ako sedemtisíc školských pomôcok

NETKY.SK • 11 Október 2016, 11:46 • 2 min
Ľudia darovali deťom viac ako sedemtisíc školských pomôcok

BRATISLAVA - Od začiatku roka až do dnešného dňa vyzbierala Slovenská katolícka charita (SKCH) viac ako 7 600 kusov školských pomôcok pre deti z konkrétnych rodín, detských domovov a krízových centier. Školské tašky, peračníky, zošity, perá, pastelky a iné školské pomôcky priniesli darcovia na viac ako štyridsať zberných miest zo Slovenska.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval manažér pre komunikáciu a PR Slovenskej katolíckej charity a koordinátor zbierky Ján Michalský, ľudia mohli darovať buď nové, alebo už použité školské pomôcky, ktoré ešte dokážu deťom poslúžiť. Najväčšiu časť darovaných pomôcok tvorili pastelky, až 1 306 balení, a 1 139 zošitov.

 

"V spoločnosti veľa hovoríme o chudobných deťoch v zahraničí, ktoré potrebujú pomoc a vzdelanie. Popri tom nesmieme zabudnúť na to, že aj doma, na Slovensku, máme mnoho detí a rodín, ktoré potrebujú pomoc," uviedol generálny sekretár Slovenskej katolíckej charity Radovan Gumulák s tým, že táto zbierka je orientovaná práve na tieto deti či už s rodinou alebo bez nej. Adresátov pomoci vyberali konkrétne arcidiecézne a diecézne charity v rámci celého Slovenska. V mnohých prípadoch ide o rodiny v núdzi, viacpočetné rodiny či rodiny s nepravidelným príjmom niektorého z rodičov. Charita sa snažila uspokojiť aj tie rodiny, ktoré ju oslovili individuálne. "Darcovia prispievali naozaj štedro a preto im patrí naše poďakovanie. Sme radi, že s ich pomocou môžeme prispievať k zlepšeniu vzdelávania ďalšej generácie,“ dodal Michalský.

 

Zbierka školských pomôcok pre deti a rodiny v núdzi sa uskutočnila od júna do septembra po celom území Slovenska. Zbierku už po siedmykrát organizovala Slovenská katolícka charita za pomoci svojej siete diecéznych a arcidiecéznych charít.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies