Ľudia chodia na prechádzky do ZOO aj na Vianoce

NETKY.SK • 13 December 2014, 16:21 • 2 min
Ľudia chodia na prechádzky do ZOO aj na Vianoce

BRATISLAVA - Zvieratá v bratislavskej ZOO možno navštíviť aj počas zimného obdobia, pri dobrom počasí trávia totiž vo vonkajších výbehoch aj niekoľko hodín. ZOO Bratislava je otvorená celoročne, okrem 1. januára.

slovakia

left justify in out

V zimnom období - od novembra do konca februára- je ZOO otvorená každý deň od 10:00 do 15:00, v marci o hodinu dlhšie - do 16:00. Ako agentúru SITA informovala Katarína Matejovičová zo ZOO Bratislava, aj počas zimy možno vidieť vo vonkajších výbehoch skoro všetky zvieratá. Návštevníci však musia počítať s tým, že zvieratá sú cez zimu menej aktívne a radšej oddychujú vo vykurovanom prístrešku.

 

Väčšinu zvierat chovatelia vypúšťajú do výbehov aj počas zimy. Prospieva to vraj ich fyzickej a psychickej kondícii. "Záleží však od počasia, ak je veľmi sychravo, silný dážď a mráz, tak sú vypustené len na krátku dobu. V prípade poľadovice ich nevypúšťame, aby sa na zľadovatenom povrchu nedolámali," vysvetlila Matejovičová. Ako dodala, ak je dobré počasie, zvieratá strávia vonku aj niekoľko hodín. Napríklad primátom a malým šelmám nechávajú chovatelia otvorený vonkajší výbeh, môžu ísť tak von alebo, ak im je zima, vliezť dnu. Chovatelia ich vo vnútorných priestoroch zatvárajú len počas veľmi tuhej zimy. Počas zimného obdobia však návštevníci neuvidia exotické vtáctvo, ktoré na zimu chovatelia presťahujú na zimovisko, pre návštevníkov neprístupné. Ostatné zvieratá sú vo vonkajších výbehoch podľa počasia. "Ak sa teda návštevníci rozhodnú navštíviť ZOO počas priaznivého počasia, majú možnosť vidieť väčšinu našich chovných zvierat," povedala Matejovičová. Pripomenula však, že treba počítať aj s tým, že zvieratká sú v zime menej aktívne a mnohé radšej oddychujú v teple prístrešku.

 

Bratislavská ZOO je otvorená aj počas vianočných sviatkov. Zopár návštevníkov sa vraj príde na zvieratká pozrieť aj na Štedrý deň. Sú to najmä oteckovia s deťmi, ktorí sa idú do ZOO prejsť, kým maminky doma varia vianočnú večeru. ZOO však počas vianočných sviatkov či zimných prázdnin špeciálne aktivity pre návštevníkov nepripravuje. Areál je otvorený každý deň, okrem 1. januára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona