Ľudia chcú mať z vlastného života viac, zamestnávatelia by sa mali prispôsobiť

NETKY.SK • 18 Október 2016, 15:32 • 2 min
Ľudia chcú mať z vlastného života viac, zamestnávatelia by sa mali prispôsobiť

VIEDEŇ - Ľudia, ktorí sa uchádzajú o zamestnanie, alebo ho majú, chcú zdravú rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom. APA informuje, že to vyplýva z prieskumu portálu ponúkajúceho prácu Stepstone.

slovakia

left justify in out

Stepstone urobil prieskum medzi 504 zamestnanými a 341 nezamestnanými. Väčšina pochádzala zo sektorov informačných technológií, strojárstva, zdravotníctva, bankovníctva, finančníctva a logistiky. Až 80 % respondentov uviedlo, že sa v nasledujúcich troch rokoch prednostne zameria na zabezpečenie svojho zdravia. Rodine sa ich bude venovať 70 % a 66 % bude dbať o svoje partnerstvá. Z ankety vyplýva záver, že požiadavky zamestnancov musia brať podniky do úvahy, ak si chcú zabezpečiť dostatok kvalifikovaných ľudí.

 

Štyri pätiny respondentov dávajú prednosť dobrému kolektívu pred atraktívnou pracovnou činnosťou. Družná atmosféra, hodnotná podniková kultúra sú pre nich základnými hodnotami. Zamestnanci chcú, aby sa s nimi za ich výkon zaobchádzalo primerane kultúrne.

 

Ak to tak nie je, 45,8 % tento nedostatok pokladá sa dôvod pre odchod zo zamestnania. Stála kritika a málo uznania pre hľadanie nového miesta vedie k odchodu 40,5 % respondentov. Prieskumy dokazujú, že existuje priama súvislosť medzi spokojnosťou ľudí na pracovisku a ich výkonom.

 

Mnohí, ktorí si hľadajú nové pracovné miesto, však v prieskume uviedli, že rastúcu nezamestnanosť a prebytok uchádzačov o voľné miesta v niektorých odvetviach teraz už cítiť. Z 341 účastníkov prieskumu, ktorí hľadali zamestnanie, necelá polovica hodnotila situáciu na trhu práce v porovnaní s minulosťou ako horšiu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona