Ľudia cestujú na sviatky domov, IC vlaky na východ sú takmer obsadené

NETKY.SK • 20 December 2012, 14:18 • 2 min
Ľudia cestujú na sviatky domov, IC vlaky na východ sú takmer obsadené

Ľudia cestujú na sviatky domov, IC vlaky na východ sú takmer obsadené - Doprava Cestovanie ľudí za rodinami či známymi na vianočné sviatky sa na Slovensku začalo. InterCity (IC) vlaky z Bratislavy na východ Slovenska sú už takmer úplne obsadené.

slovakia

left justify in out

img

Cestovanie ľudí za rodinami či známymi na vianočné sviatky sa na Slovensku začalo. InterCity (IC) vlaky z Bratislavy na východ Slovenska sú už takmer úplne obsadené. Priaznivejšia situácia je ešte v rýchlikoch.

Napríklad dnešný IC vlak Kriváň, ktorý vyráža z Bratislavy do Košíc o 17.33 h, je v prvej triede obsadený na 100 % a v druhej triede na 99 %. Podobná situácia je aj pri piatkových (21. 12.) IC vlakoch. Do prvej triedy sú vypredané všetky lístky, druhá je obsadená na 87 až 98 %. Veľký záujem o cestovanie zaznamenáva Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) aj v sobotu 22. decembra. Ranné a aj popoludňajšie IC vlaky sú takmer obsadené. Miesta sú však ešte v podvečernom IC vlaku Kriváň, ktorý štartuje z hlavného mesta o 17.33 h. Ten má zatiaľ druhú triedu obsadenú na 70 %.

Dopravca však tvrdí, že povinne miestenkové IC vlaky priebežne posilňuje. "Preto je jeden deň percento obsadenosti vyššie a ďalší deň už nižšie," opísala pre TASR Zuzana Červená z odboru komunikácie ZSSK. Zároveň cestujúcim odporúča, aby si kupovali miestenky aj do nepovinne miestenkových vlakov – rýchlikov a expresných spojov. "Pretože aj takto vieme sledovať vypredanosť vlaku a v prípade nutnosti zariadiť mimoriadny vlak," doplnila Červená. Lebo aj keď je voľných miest v rýchlikoch viac, napríklad v piatok 21. decembra je už vlak, ktorý vyráža z Bratislavy do Košíc o 9.53 h, obsadený v druhej triede na 83 %. Podobne aj rýchlik, ktorý ide v tento deň o 15.53 z hlavného mesta na východ, má miesta v prvej triede obsadené na 100 % a druhú triedu na 95 %.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona