Ľudia bez domova sa môžu v Piešťanoch zahriať polievkou

NETKY.SK • 14 Január 2017, 13:26 • 2 min
Ľudia bez domova sa môžu v Piešťanoch zahriať polievkou

PIEŠŤANY - Ľudia bez domova a v núdzi sa môžu počas mrazivých januárových dní zohriať teplou polievkou v priestoroch pastoračného centra vo farnosti sv. Cyrila a Metoda na Nitrianskej ulici v Piešťanoch. Prvý výdaj sa uskutočnil v stredu (11.1.) a pokračoval počas dnešného dňa.

slovakia

left justify in out

„Polievku zo srdca“ si budú môcť núdzni vychutnať aj počas ďalšieho týždňa, kedy sa ešte stále očakáva veľmi mrazivé počasie, informoval dekan Jozef Gallovič, ktorý vedie farnosť.

 

Dnešné jedlo zabezpečila miestna reštaurácia, záujem podporiť projekt prejavili aj ďalšie prevádzky. Do organizácie a koordinácie  aktivít sa zapojilo prostredníctvom pracovníkov odboru sociálnych a školských služieb aj mesto Piešťany a Trnavská arcidiecézna charita. Okrem zabezpečenia potrebných vecí rozdali teplé deky, oblečenie a poskytli sociálne poradenstvo.

 

Ľudia bez domova môžu v súčasnosti v Piešťanoch využívať služby mestského zariadenia sociálnych služieb Domum, kde funguje nocľaháreň a útulok. Počas mrazivých dní je režim nocľahárne zmenený, klienti môžu v zariadení zostať aj počas dňa. Aktuálne túto možnosť využíva 16 ľudí. Pomoc bezdomovcom a sociálne slabším poskytuje v meste aj Trnavská arcidiecézna charita, ktorá v priestoroch na Ulici A. Hlinku neďaleko železničnej stanice poskytuje okrem iných služieb aj potravinovú pomoc, oblečenie a sociálne poradenstvo.

 

„Privítali by sme pomoc ľudí, ktorí majú doma nepotrebné oblečenie či obuv. Potrebujeme najmä teplé oblečenie, rukavice, čiapky, šále, vetrovky či deky. Najnedostatkovejším tovarom však je v súčasnosti zimná obuv,“ skonštatoval Gallovič. Darcovia môžu odovzdať veci v zariadení Trnavskej arcidiecéznej charity, prípadne Domumu, ktoré zabezpečia ich distribúciu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies