Ľudia a firmy darovali cez portál ĽudiaĽuďom.sk viac ako 2,6 milióna eur

NETKY.SK • 2 Január 2017, 15:13 • 2 min
Ľudia a firmy darovali cez portál ĽudiaĽuďom.sk viac ako 2,6 milióna eur

BRATISLAVA - Ľudia a firmy darovali doteraz cez portál ĽudiaĽuďom.sk dary v celkovej výške 2.630.369,24 eura. Túto sumu sa podarilo dosiahnuť vďaka 116.930 darom od fyzických a právnických osôb, ktoré venovali v prospech rôznych výziev z portálu ĽudiaĽuďom.sk za päť rokov fungovania projektu.

slovakia

left justify in out

"Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk prekonal v roku 2016 niekoľko rekordov. Suma, ktorou presne 51.896 darcov pomohlo rodinám v núdzi, chorým a hendikepovaným deťom či mimovládnym organizáciám prekročila 2.630.000 eur. Suma darovaných eur je presne o jeden milión vyššia ako minulý rok. Ďalším rekordným úspechom je počet darov, ktoré prekročili 100.000," uviedol riaditeľ neziskovej organizácie ĽUDIA ĽUĎOM Roland Kyška.

 

Doplnil, že podľa štatistík v priemere 60 darcov pošle za jeden deň 140 darov v hodnote vyššej ako 2000 eur. Podľa Kyšku narastá aj priemerná výška daru. "V minulosti sme evidovali, že hodnota priemerného daru bola desať eur, zo súčasných štatistík však vyplýva, že za posledný rok sa táto hodnota takmer zdvojnásobila," vysvetlil Kyška.

 

Vlani podľa jeho slov najviac rezonovali výzvy na pomoc jednotlivcom, ľuďom v núdzi alebo ľuďom s ťažkým zdravotným hendikepom.

 

"Rekordnou bola výzva na pomoc matke so šiestimi deťmi, ktoré majú na jeden deň po uhradení nájmu len 88 centov na živobytie. Pôvodná cieľová suma 4000 eur sa naplnila za neuveriteľné štyri hodiny. Pre vysoký záujem verejnosti naďalej pomáhať rodine sa autorka výzvy rozhodla cieľovú sumu navýšiť na 6000 eur, ktorú sa podarilo opäť dosiahnuť za pár hodín," opísal najúspešnejšiu vlaňajšiu výzvu Kyška.

 

Rezonovali podľa neho aj výzvy na pomoc Bielej vrane Ľubici Lapinovej, ktorá prišla o prácu a dostala sa tak do finančnej tiesne, či novinárky Jany Shemesh, ktorá bojuje so zákernou chorobou. Pomoc išla aj Irme Horváthovej, ktorá v osade v Moldave nad Bodvou učí a vychováva rómske deti.

 

"Mimoriadnym úspechom bol v roku 2016 projekt Bež so srdcom, ktorým sme spolu s Maratónskym klubom a Karpatskou nadáciou pomohli sumou 4371 eur trom neziskovým organizáciám aukciami štartových čísel na Medzinárodný maratón mieru v Košiciach. Sme veľmi hrdí na malých hrdinov, ktorí boli už 16. rok ocenení za svoje skutky v ankete Detský čin roka 2016. Vďaka platforme darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk mohla široká verejnosť už štvrtý rok hlasovať za ich skutky na webe," doplnila najúspešnejšie projekty roku 2016 projektová manažérka Elena Šingliarová.

 

Organizácia vlani odštartovala aj projekt SPOLU SVETOM. V roku 2016 bola úspešná aj platforma benefičných elektronických aukcií aukcie.ludialudom.sk, prostredníctvom ktorej organizácia doteraz pomohla rodinám v núdzi sumou 40.621,10 eura.

 

V súčasnosti je na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk zaregistrovaných 507 aktívnych výziev na pomoc, ktoré môžu darcovia podporiť prostredníctvom elektronického bankovníctva, či už pomocou platobnej karty, alebo internetbankingu. Portál ĽudiaĽuďom.sk je univerzálny on-line systém darcovstva, ktorý je otvorený pre všetkých ľudí, ktorí potrebujú pomoc.

 

Darcovia pomáhajú chorým deťom, hendikepovaným ľuďom, rodinám vo finančnej tiesni, neziskovým či mimovládnym organizáciám, školám alebo samosprávam. Celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať v prospech výzvy, putuje konkrétnemu príjemcovi.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona