Ľudí lákajú v Tatrách vysvietené sochy, predĺžili prevádzku lanovky

NETKY.SK • 6 Február 2015, 10:13 • 2 min
Ľudí lákajú v Tatrách vysvietené sochy, predĺžili prevádzku lanovky

POPRAD – Prevádzkový čas pozemnej lanovky z Tatranskej Lomnice na Hrebienok vo Vysokých Tatrách je v týchto dňoch predĺžený.

slovakia

left justify in out

Práve v podvečerných hodinách ľudí na Hrebienok lákajú vysvietené sochy, ktoré vytvorili súťažiaci počas medzinárodných majstrovstiev v tesaní ľadových sôch a tiež Tatranský ľadový dóm. Ako ďalej agentúru SITA informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská, takýto špeciálny prevádzkový čas je predbežne stanovený do 15. februára.

 

Kým v predchádzajúcich týždňoch sa ľudia mali šancu dostať na Hrebienok do 16:30, po novom je posledná jazda lanovky o 19:00. Upravená je tiež prevádzka Tatranského ľadového dómu a osvetlenia ľadových sôch, návštevníci si ich môžu pozrieť do 19:30. Trikrát do týždňa je tento čas predĺžený až do 21:00. Ide o utorok, piatok a sobotu, keď je v prevádzke osvetlená sánkovacia dráha v rámci štandardnej nočnej sánkovačky na Hrebienku. Okrem sánkovačky si tak návštevníci Hrebienka môžu vychutnať aj pohľad na osvetlené sochy. 

 

Podľa Maťašovskej sa prípadné ďalšie predĺženie prevádzky lanovky a atrakcií na Hrebienku aj po 15. februári prehodnotí. Všetko záleží od stavu ľadových sôch a samotného počasia. To nateraz tridsiatke sôch praje. Zo 47 ton ľadu ich vytvorili ľadoví sochári z desiatich krajín sveta. Stojí medzi nimi napríklad ľadový Manhattan, katedrála Notre Dame či socha Pištu Lakatoša, ktorú v piatok 30. januára slávnostne odhalil spevák Marián




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona