Ľud verný svojmu guvernérovi naďalej protestuje proti jeho zatknutiu, davy ľudí demonštrujú dňom i nocou

NETKY.SK • 12 Máj 2017, 07:31 • 2 min
Ľud verný svojmu guvernérovi naďalej protestuje proti jeho zatknutiu, davy ľudí demonštrujú dňom i nocou

JAKARTA - Uväznenie kresťanského guvernéra Jakarty pre urážku islamu vyvolalo v Indonézii prívaly hnevu a na jeho podporu.

slovakia

left justify in out

Nočné tiché protesty so sviečkami v rukách sa v mestách rozsiahleho súostrovia konajú od utorka, kedy bol Basuki "Ahok" Tjahaja Purnama uznaný vinným a odsúdený na dva roky väzenia.

 

Niekoľkomesačné rozsiahle protesty islamských konzervatívcov proti Ahokovi a neočakávane vysoký trest, ktorý dostal, podrývajú povesť Indonézie ako krajiny uplatňujúcej umiernenú formu islamu.

 

Indonézania v zahraničí sa zišli na nočných tichých protestoch so sviečkami v mestách ako je Amsterdam, kanadské Toronto či austrálske Melbourne. Ahoka presunuli do väzenia mimo hlavné mesto po tom, ako sa pri prísne stráženom väzení v Jakarte, kde bol pôvodne umiestnený, zhromaždili v utorok tisíce jeho stúpencov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies