Lucy Lawless sa priznala k neoprávnenému vstupu na loď

NETKY.SK • 15 Jún 2012, 04:29 • 2 min
Lucy Lawless sa priznala k neoprávnenému vstupu na loď

Lucy Lawless sa priznala k neoprávnenému vstupu na loď - Celebrity Novozélandská herečka Lucy Lawless, známa najmä ako predstaviteľka Xeny z rovnomenného seriálu, sa dnes na súde v Aucklande priznala k neoprávnenému vstupu na ťažobnú loď Noble Discoverer.

slovakia

left justify in out

img

Novozélandská herečka Lucy Lawless, známa najmä ako predstaviteľka Xeny z rovnomenného seriálu, sa dnes na súde v Aucklande priznala k neoprávnenému vstupu na ťažobnú loď Noble Discoverer. Na loď sa spolu s ďalšími siedmimi aktivistami z organizácie Greenpeace dostala 24. februára.

Herečka okrem toho čelila aj obvineniu z vlámania, to však prokuratúra stiahla. Štyridsaťštyriročnej Lawless však aj tak hrozí až trojročný trest odňatia slobody. Herečka sa však vyjadrila, že neočakáva, že skončí vo väzení, pretože šlo o jej prvý priestupok a celá protestná akcia sa zaobišla bez násilia. Verdikt súdu bude známy v septembri. "Spravila som to, čo som musela. Chceli sme posádke tej lode povedať, že to, čo sa chystali spraviť, nie je za žiadnych podmienok dobrý nápad. Pripravujú naše deti o ich právo na čistú a zdravú planétu a sú si toho vedomí. Myslím však, že sa nám podarilo naštartovať úžasné hnutie," uviedla herečka po súdnom pojednávaní.

Lawless sa vo februári spolu s ostatnými aktivistami vlámala na ťažobnú loď v prístave Taranaki na novozélandskom Severnom ostrove, pričom ich cieľom bolo znemožniť jej vyplávať do Severného ľadového oceánu, kde mala ťažiť ropu. Aktivisti strávili na vrchole jej ťažobnej veže 77 hodín, až kým ich nezatkla polícia. Okrem tejto formy protestu sa Greenpeace podarilo presvedčiť viac ako 130-tisíc ľudí, aby spoločnosti Shell, ktorej loď patrí, naraz napísali protestné e-maily, čo spôsobilo vyradenie ich servera.

Lucy Lawless sa okrem stvárnenia titulnej postavy v seriáli Xena (1995 - 2001) objavila aj v seriáloch Akty X (1993-2002), Dva a pol chlapa (2003), Hviezdna loď Galactica (2004-2009), Flight of the Conchords (2007-2009), Spartakus: Krv a piesok (2010) či Spartakus: Bohovia arény (2011). Zahrala si tiež vo filmoch Moja sestra je vlkolak (2000), Spider-Man (2002), Eurotrip (2004) alebo Príbehy na dobrú noc (2008).

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies