Lúčnica odlieta na turné do Japonska

NETKY.SK • 6 Február 2012, 08:31 • 2 min
Lúčnica odlieta na turné do Japonska

Lúčnica odlieta na turné do Japonska - Kultúra Po sérii úspešných januárových predstavení s novým galaprogramom Lúčnica – môj život, venovaným 85. jubileu prof.

slovakia

left justify in out

img

Po sérii úspešných januárových predstavení s novým galaprogramom Lúčnica – môj život, venovaným 85. jubileu prof. Štefana Nosáľa, odlieta v stredu 8. februára náš svetoznámy tanečný súbor na umelecké turné do krajiny vychádzajúceho slnka. 
      V Japonsku predvedú lúčničiari počas takmer šiestich týždňov 26 reprezentačných predstavení v divadlách a sálach na ostrovoch Honšú, Šikoku a Kjúšu. O vystúpenia našich tanečníkov je mimoriadny záujem a s veľkou odozvou sa stretlo aj rozhodnutie usporiadať benefičné predstavenia vo Fukušime a v Sendai, ktoré Lúčnica, v spolupráci so slovenskou ambasádou v Tokiu, venuje na pomoc týmto postihnutým oblastiam. Súčasťou japonského turné bude aj 10 workshopov, na ktorých lúčničiari predvedú ukážky nášho národného tradičného umenia pre študentov japonských škôl. Informáciu pre TASR poskytol PR manažér súboru Dano Hanula.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies