Lucky loser Thompson senzačne zdolal Murrayho už v 1. kole v Queen´s Clube

NETKY.SK • 21 Jún 2017, 10:20 • 2 min
Lucky loser Thompson senzačne zdolal Murrayho už v 1. kole v Queen´s Clube

LONDÝN - Austrálsky tzv. lucky loser z kvalifikácie Jordan Thompson senzačne zvíťazil za 103 minút 7:6 (4), 6:2 nad domácim lídrom svetového rebríčka Andym Murraym v utorňajšom zápase 1. kola dvojhry na tenisovom turnaji ATP World Tour 500 Aegon Championships v britskom Queen´s Clube v Londýne (dotácia 1 966 095 eur, tráva).

slovakia

left justify in out

"Andy je jednotkou rebríčka, vzhliadam k nemu a nepochybne je to najväčší triumf v mojej kariére. Bral som to bod za bodom. Nečakal som však, že uspejem vo dvoch setoch. Včera som sa tu motal a dúfal som, že sa dostanem do akcie. Teraz som v žrebe, ba dokonca pokračujem, pociťujem nesmierne šťastie. Ani neviem, či dokážem vyjadriť moje myšlienky," povedal Thompson pre BBC Two. Austrálčan vynikol na esá 12:4 a premenil dva zo siedmich brejkbalov, zdolaný zverenec Ivana Lendla a Jamieho Delgada Murray nezužitkoval žiadnu z troch príležitostí na príjme.

"Určite bol dnes lepší môj súper. Mal výborný pohyb a skvelé podanie, dva veľmi dôležité faktory, ktoré potrebujete na trávnatom povrchu. V prvom sete som urobil niekoľko podstatných chýb, tajbrejk som mu tak trochu daroval. Som veľmi nespokojný s výkonom. Je mi ľúto, že som skončil tak skoro, pretože som sa mohol oveľa lepšie pripraviť na Wimbledon," uviedol po zápase Andy Murray.

Thompson vo finálovom 2. kole kvalifikácie podľahol 6:4, 4:6, 3:6 Francúzovi Jérémymu Chardymu. V osemfinálovom 2. kole hlavnej singlovej súťaže vyzve 29-ročného Američana Sama Querreyho (28.).

Tridsaťročný rodák zo škótskeho Dunblane Andy Murray triumfoval na tomto podujatí v sezónach 2009, 2011, 2013, 2015 a 2016. Teraz má pred sebou obhajobu titulu na grandslamovom Wimbledone v Londýne (3. - 16. júla).

Dvojhra - 1. kolo:
Jordan Thompson (Aus.) - Andy Murray (V. Brit.-1) 7:6 (4), 6:2 za 103 minút

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies