Lucie Bílá získala po zlatom Slávikovi aj Anděla

NETKY.SK • 24 Február 2011, 12:53 • 2 min
Lucie Bílá získala po zlatom Slávikovi aj Anděla

Lucie Bílá získala po zlatom Slávikovi aj Anděla

slovakia

left justify in out

img

Lucie Bílá získala v stredu večer (23.2.) v pražskej Incheba Aréne ocenenie speváčka roka v 20. ročníku udeľovania výročných cien českej Akadémie populárnej hudby Anděl 2010. Sošku Anděla si tak uloží vedľa zlatého Slávika za rok 2010.
Nestáva sa každý deň, aby jeden interpret získal v tom istom roku cenu v diváckej ankete popularity Slávik aj cenu hudobných odborníkov Akadémie populárnej hudby.
K úspechu trinásťnásobnej českej zlatej slávice prispel album Bílé Vánoce Lucie Bílé, ktorý vyšiel v novembri minulého roka a predaj ktorého dosiahol 50.000 kusov. Trojicu nominovaných speváčok doplnili Hana Hegerová za album Mlýnske kolo v srdci mém a Lucka Vondráčková s albumom Dárek.
"Bola som skutočne veľmi šťastná. Predpokladala som, že keď je v nominácii Hana Hegerová, že mám ísť do šatne a pripraviť sa až na záver programu. Nepustili ma však do šatne, stále som nevedela prečo, hovorili mi – choď sa pripraviť – a nevedela som prečo, a potom mi to došlo. Naraz som sa s tým nevedela vyrovnať a po dlhej dobe sa mi chcelo plakať," uviedla Lucie Bílá pre TASR.
Spevákom roka je David Koller, známy zo skupiny Lucie aj sólového účinkovania, ocenenie mu priniesol album Teď a tady. "Za cenu speváka som veľmi rád, je to po štyroch rokoch, čo som urobil nový album a ľudia to vnímali ako moju muziku a mňa ako interpreta,“ dodal pre TASR Koller.
Spokojnosť po skončení programu netajil Lešek Wronka, šéf organizačnej spoločnosti udeľovania cien Lewron music center. "Som spokojný, celý večer myslím dopadol dobre, každopádne atmosféra v hľadisku bola výborná. To, že sme dokázali dostať do haly všetkých nominovaných umelcov, svedčí o tom, že si vážia túto cenu a to je najväčšia pocta pre mňa ako organizátora. Rovnako spokojný som s jednotlivými nominovanými aj ocenenými interpretmi," povedal pre TASR.
Členmi Akadémie populárnej hudby boli tento rok aj Peter Nagy, Vašo Patejdl a Igor Timko. "My sme v Prahe už ako doma, iba v jednej kategórii som mal iný názor ako bolo výsledné hlasovanie Akadémie. Som veľmi spokojný, rád si to o rok zopakujem," uviedol Timko.
"Bol som tu dnes iba ako hosť odovzdať cenu, čo je najpríjemnejšia vec, lebo som nemal žiadnu zodpovednosť," dodal Žbirka pre TASR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies