Lucie Bílá si Černobílým koncertom získala Bratislavčanov

NETKY.SK • 20 Október 2013, 09:10 • 2 min
Lucie Bílá si Černobílým koncertom získala Bratislavčanov

BRATISLAVA - Ďalšou zastávkou na Černobílém turné Lucie Bílej budú už v pondelok 21. októbra Košice, kde sa speváčka a jej spoluúčinkujúci predstavia v Steel aréne.

slovakia

left justify in out

Černobílé turné 2013 speváčky Lucie Bílej sa po úspešných vystúpeniach v Prahe zastavilo v sobotu večer (19.10.) v slovenskej metropole. Predpovede o najväčšej koncertnej akcii tohto roku sa plne potvrdili. Po hudobnej aj výpravno-technickej stránke.

Samozrejme, dominantným bol na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu excelentný spevácky výkon pätnásťnásobnej českej zlatej slávice. Za ten si vyslúžila štyrikrát standing ovation. To hovorí za všetko. „Tešila som sa do Bratislavy, som aj vaša, ja som česko-slovenská speváčka“, povedala v priebehu koncertu, za čo si vyslúžila mohutný aplauz. 

Pozornosť pred samotným začiatkom si získalo rozmerné dvojpodlažné pódium s vysunutým mólom, vybavené špičkovou zvukovou a svetelnou technikou. Celý koncert sprevádzali náročné svetelné a pyrotechnické efekty,  doplnené projekciou na zadnej LED stene aj bočné videoprojekcie. Kostýmy, ktorých speváčka vystriedala počas koncertu skoro desiatku, boli ladené do čierno-bielej kombinácie, ako napovedá samotný názov turné. Speváčka neváhala vybehnúť ani do hľadiska medzi divákov, jednému si na chvíľu sadla na kolená, druhý šťastlivec dokonca dostal pusu.   

V priebehu večera zaznel pop, rock, šansón aj muzikál. V koncertnom playliste mala speváčka zaradené piesne zo všetkých období úspešnej speváckej dráhy, ktorú začala v roku 1985 hitom Neposlušné tenisky. Haňa Zaňa z albumu Lucie Bílá (1994) bola prvou z dvoch desiatok piesní, hneď po nej Chyba lávky z najnovšieho albumu Modi (2012), treťou Miluji tě z albumu Woman (2007). Po nej nasledovali Pískovec, Útěk a Desatero, čo je česká verzia slávneho hitu Hallelujah známeho Kanaďana Leonarda Cohena. Lucie ju nahrala v roku 2009 na album Bang! Bang!  Pri tejto piesni jej výborne sekundoval  svetlomaliar Alex Dowis, ktorému patril rovnaký potlesk ako speváčke samotnej. Alex sa na pódium vrátil o niekoľko minút ešte raz, aby predviedol svoje umenie kreslenia do piesku.   

Lucie je rockerka, čo potvrdila aj v piesni Tygřice, českej verzii originálu You Shook Me All Night Long od austrálskych AC/DC aj v ďalšej cover verzii hitu Smells Like Teen Spirit americkej kapely Nirvana. Nechýbal známy song Jsi můj pán z najúspešnejšieho českého muzikálu Dracula, ďalšími skladbami boli Hvězdy jako hvězdy, Amor Magor, Zpíváš mi requiem. Prekvapením pre zaplnené hľadisko arény bola pieseň Vyznanie z repertoáru Mariky Gombitovej, za ktorú si vyslúžila standing ovation. V záverečnej časti ešte pridala piesne Martini Dry, Už nikdy víc, novinku Jsem to já, zloženú pre toto turné, skladbu Stop a Láska je láska. Je jasné, že odmenou za skoro dvojhodinové vystúpenie jej právom patril záverečný dlhotrvajúci potlesk postojačky.

„Vedela som ako vždy, že slovenské publikum bude spontánne a úžasné. Hlavne som prišla poďakovať a vzdať hold ľuďom, s ktorými som toto turné urobila, 99 % môjho tímu ktorý na tom robil, sú Slováci. Veľmi som chcela, aby boli po tomto koncerte v Bratislave pyšní, že to so mnou robili. A podľa ich rozžiarených tvárí si myslím, že pyšní boli. Pracovala som na tom pol roka, nič som nepodcenila, tak som si užívala aj výraz v tvári ľudí, ktorí sedeli v sále. Bolo to neuveriteľné,“ uviedla speváčka po koncerte pre TASR.

Jedným z hostí na turné je svetlomaliar Alex Dowis. Talent tohto mladého umelca a iluzionistu zarezonoval u mnohých divákov v minulom ročníku súťaže Česko-Slovensko má talent, v ktorom je Lucie Bílá jedným z trojice porotcov. Priestor v šou dostala aj známa tanečná skupina The Pastels. Výpravnú šou majú pod palcom slovenskí realizátori - režisér Jeffo Minařík a choreograf Miňo Kereš. Ďalšou zastávkou na Černobílém turné Lucie Bílej budú už v pondelok 21. októbra Košice, kde sa speváčka a jej spoluúčinkujúci predstavia v Steel aréne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies