Lucie Bílá sa teší na koncerty v rámci Hana tour

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 12:53 • 2 min
Lucie Bílá sa teší na koncerty v rámci Hana tour

BRATISLAVA - Česká speváčka Lucie Bílá sa už nevie dočkať blížiaceho sa Hana tour.

slovakia

left justify in out

„Keď som chystala album, vôbec som netušila, aký poklad budem mať v rukách. Prišla som na Slovensko, kde som si našla nový tím a zrazu som držala v ruke niečo, o čom som si hovorila, že to je tak výnimočná vec, že jej chcem venovať všetko - videoklipy a hlavne turné, pretože som sa tešila, že tie pesničky budem spievať so svojou kapelou naživo,“ povedala v rozhovore.

Bílá sa počas turné predstaví spolu na 14 koncertoch, pričom prvé vystúpenia ju čakajú na Slovensku. „Kde inde začať, ako na Slovensku? To je jasné, pretože tam sa album narodil. Dúfam, že to bude opäť také, ako som na Slovensku zvyknutá - plné sály a že sa mi podarí fanúšikom na oplátku dať to, po čo si prídu. Verím, že budú odchádzať spokojní,“ povedala Bílá, ktorá plánuje okrem skladieb z nového albumu na koncertný playlist zaradiť aj niekoľko neopomenuteľných hitov. „Nedovolím si nezaradiť niektoré pesničky, ktoré chcú fanúšikovia vždy počuť. Na koncertoch musí určite zaznieť aspoň Jsi můj pán, Most přes minulost, Láska je láska, Tygřice, Zpíváš mi requiem alebo Hvězdy ako hvězdy či Desatero. Ľudia chcú najprv overené skladby, takže keď prídu, podáme si ruky hitmi, ktoré už poznajú, potom im ponúknem niečo nové a na záver opäť zaradím rokmi nazbierané klenoty,“ priblížila Bílá, podľa ktorej fanúšikovia nie sú ešte s piesňami z novej štúdiovky celkom zžití. „Bude to ešte dlhá cesta. Zatiaľ som totiž nemala príležitosť tento album spievať naživo - až na pesničky Hráze a Primadonna, ktoré som predstavila pred rokom na koncertoch Fifty Fifty. Nebude to teda úplne so zatvorenými očami a bez myšlienok, no veľmi sa na to teším,“ uviedla známa rodáčka z Otvovíc.

Titulná skladba má zároveň pre charizmatickú čiernovlásku špecifický význam. „Je to veľmi intímna skladba - tak, ako aj celý ten album. Roky som nikomu nedovoľovala, aby mi hovoril 'Hana' - iba mojim najbližším. Schovávala som sa do toho mena, bolo to moje miesto, kam som nikoho len tak nepúšťala. Teraz cítim, že by som ľuďom chcela dať zo seba viac, ako som kedy dala,“ poznamenala Bílá.

Skladbu Hana jej napísala slovenská speváčka Katarína Knechtová. „Niekedy sa stane, že niekam prídete a stretnete človeka a okamžite viete, že pre vás bude niečo znamenať. Viete to na prvú signálnu, hneď ako keby zapadli puzzle, nie je to žiadne hľadanie. S Katkou sme sa takto stretli na jednom predstavení, okamžite sme si padli do noty a ona večer prišla a napísala pieseň. Tá pieseň bola dokonalá. Na albume síce nie je v pôvodnom znení, no Martinovi Šrámkovi, ktorý je autorom cédečka, som hneď hovorila, že by som bola rada, keby sa tam objavil aj ženský autorský prvok a že by som rada do tejto skladby zakomponovala aj Katkine idey. A pretože máme s Katkou za sebou pár pekných rozhovorov práve o tých našich svetoch, kam nikoho nepúšťame, tak nám napadlo poňať to takto... Tá pesnička je taká dobrá a jej myšlienka je taká krásna a čistá, že práve preto sa podľa nej volá celý album. A mne vždy poskočí srdce, keď zaznejú jej prvé tóny. Dúfam, že to nie je posledná skladba, ktorú som s Katkou urobila, pretože ona je božia - ako človek, tak aj ako autorka,“ podotkla s úsmevom sympatická speváčka, ktorá by fanúšikov počas koncertov rada oslovila aj atraktívnym vizuálom. „Nikto odo mňa však nemôže chcieť, aby to vyzeralo ako Fifty Fifty, kde som mala 380 ľudí a päť kapiel. Nečakajte projekcie, ohňostroje, pyrotechniku ani štyridsať tanečníkov. Chcem len obyčajný krásny koncert, kde budú emócie a kde budú ľudia, ktorým dám veľký hudobný zážitok a svoje srdce. Žiadne veci okolo. Skúsila som to, lebo som chcela ukázať, že to ide aj u nás, chcela som urobiť niečo, na čo ľudia nezabudnú a ani ja na to nezabudnem, ale na týchto koncertoch budem len ja a moja láska k ľuďom,“ priblížila Bílá, ktorá si chce podľa vlastných slov tentoraz nechať pódium sama pre seba. „Premýšľali sme aj nad hosťom, no nakoniec sme zistili, že asi teraz nechceme nikoho. Ja som tak rada na tom javisku, že nechcem, aby ma tam niekto striedal. Na vianočných koncertoch a festivaloch rada vystupujem aj s hosťami, ale Hanu si chcem nechať pre seba. Jediný, koho by som možno oslovila, aby so mnou vystúpil, a aj to len na bratislavskom koncerte, je Martin Šrámek - lebo tento album je aj jeho dieťa. Martin o tom ale ešte nevie,“ zasmiala sa sympatická umelkyňa.

Slovenská časť Hana tour 2017: 
5. apríla - Mestská športová hala, Trnava
7. apríla - Dom umenia, Košice
8. apríla - Športová hala Podháj, Martin
9. apríla - Istropolis, Bratislava
31. mája - Športová hala, Prievidza
1. júna - Športová hala Štiavničky, Banská Bystrica
2. júna - Športová hala pri futbalovom štadióne, Čadca
3. júna - Amfiteáter Myjava




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies