Lucie Bílá oslávi jubileum novým albumom a megakoncertmi v Bratislave

NETKY.SK • 2 Apríl 2016, 20:00 • 2 min
Lucie Bílá oslávi jubileum novým albumom a megakoncertmi v Bratislave

BRATISLAVA - Osemnásťnásobná česká zlatá slávica Lucie Bílá oslávi 7. apríla 50 narodeniny.

slovakia

left justify in out

Životné jubileum oslávi speváčka vskutku veľkolepo, novým albumom Hana a trojicou megakoncertov s názvom Fifty Fifty 9. a 10. apríla na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Pôvodne bol plánovaný jeden koncert, vypredal sa však tak rýchlo, že organizátori boli nútení pridať dva koncerty, okrem nedele 10. apríla aj v sobotu 9.apríla o 15.tej hodine.

 

Novú šou uvidí vyše 25.000 divákov, Lucie dohromady s generálnou skúškou a trojicou koncertov zaspieva až 100 piesní a 28-krát sa prezlečie. Na koncerte bude speváčku sprevádzať 5 kapiel a 40 tanečníkov. Scéna je zložená z troch javísk, hydrauliky a mól. Na bratislavských koncertoch dokonca zažije premiéru absolútne nový zvukový systém, ktorý budú pozorne sledovať špecialisti z celého sveta. "Obrovská scéna, stovky svetiel, úžasná projekcia, rôzne laná, budem sa dokonca vznášať vo vzduchu! Pod pódiom je vlastne také malé mesto - výťahy, rôzne prepadliská a ďalšie vychytávky. Skrátka niečo wau", komentuje prípravy veľkej šou speváčka, ktorá v uplynulých dňoch absolvovala skúšky, ktoré trvali až desať či 12 hodín. Šou českej slávice obohatia i hostia, skupina Nightwork, Robotická kapela, skupiny Mirror Family a Big Names, tanečná formácia The Pastels a Ladylicious, výtvarník Alex Dowis, akrobati z Vertigo a chýbať nebude ani stály spolupracovník Petr Malásek a symfonický orchester.

 

Návštevníci koncertov budú mať ako prví možnosť kúpiť si speváčkin nový album Hana, ktorý vychádza vo vydavateľstve Supraphon 8. apríla. Tvorcom vizuálu albumu je grafik Peter Gonda z Event Federation. Cover vytvoril s využitím fotografií Anny Kovačič. K spolupráci na novom albume si Lucie Bílá prekvapivo a odvážne prizvala o generáciu mladších autorov a tvorcov, čo sa ukázalo ako veľmi šťastný krok. Hlavnú úlohu v projekte zverila hudobnému producentovi albumu Martinovi Maxovi Šrámekovi, ktorý spoločne so svojimi spolupracovníkmi z producentsko-autorského tímu Littlebeat Ľuborom Priehradníkom a Andrejom Hruškom stojí za výslednou zvukovou podobou celkovo jedenástich nových pôvodných pesničiek. Album Hana je plný prekvapení a nečakaných spojení. Spoločne s Martinom Šrámekom sa autorsky v niekoľkých piesňach objavuje aj Katarína Knechtová, ktorá je navyše autorkou titulnej piesne albumu, skladby Hana.

 

Do tanečnej pesničky Primadonna prispela svojím rapom speváčka Celeste Buckingham. Jej angličtina v tejto piesni nie je na albume osamotená. Maxo Šrámek, ako spevák, uplatňuje jedinečný anglický vokál hneď v dvoch spoločných piesňach s Lucií - Hráze a Poprvé. Po textovej stránke dala Lucie priestor novej autorskej generácii českej populárnej hudby - Petr Harazin a Štěpán Petrů (členovia populárnej skupiny Nebe). Obaja spoluautori sú, až na výnimky, podpísaní ako takmer výhradní textári albumu.

 

Lucie Bílá navyše vlastnoručne vyrobila až 700 ružencov, ktorých predaj na koncertoch nadobudne charitatívny rozmer. "Nemám veľa voľného času, no využívam každú chvíľu, aby som pre vás vytvorila čo najviac ružencov z perál Swarowski. Robím ich s láskou a úctou k vám, ale aj k Bohu, ktorému mám za čo ďakovať. Veľa som premýšľala, ako to urobiť čo najlepšie a myslím, že už viem. Ružence budú k dispozícii na mojich narodeninových koncertoch a výťažok z nich pôjde pražskému kostolu v Kyjích a bratislavskému kostolu v Podunajských Biskupiciach. Obidve vzácne budovy majú bezmála 800 rokov. Ružence tak budú darom od vás i odo mňa," prezrádza. Prekvapením pre každého, kto si dekoratívny ruženec zakúpi, bude singel "Hana" z nového, rovnomenného albumu s osobným poďakovaním a podpisom speváčky.

 

Po bratislavských koncertoch sa začnú Luciine prípravy na jej prvú O2 Arénu s názvom Fifty Fifty, ktorú si šetrila práve na túto príležitosť. Pražský koncert sa uskutoční 5. novembra. Vstupenky sú už v predaji. Prvé zoznámenie poslucháčov s prelomovým albumom Hana prebehne prostredníctvom pilotného singla Tak mě tady máš, ktorý sa do rádií dostane už čoskoro. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Soul For Show Jana Trellová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona