Lucie Bílá najúspešnejšou speváčkou v ankete Český slávik Mattoni 2010

NETKY.SK • 29 November 2010, 09:02 • 2 min
Lucie Bílá najúspešnejšou speváčkou v ankete Český slávik Mattoni 2010

Lucie Bílá najúspešnejšou speváčkou v ankete Český slávik Mattoni 2010

slovakia

left justify in out

Speváčka Lucie Bílá bola v sobotu večer (27.11.) v pražskej Štátnej opere najúspešnejšou interpretkou slávnostného odovzdávania cien Český slávik Mattoni 2010. Odniesla si Zlatého slávika v kategórii speváčka a Absolútneho slávika za 54.060 získaných hlasov.
Na striebornej pozícii skončila Lucie Vondráčková (36.646 hlasov), bronzová bola Ewa Farna (20.548). Prvá trojka je teda rovnaká ako v minulom roku. Štvrtá skončila Aneta Langerová, piata Anna K., šiesta Monika Absolonová, siedma Helena Vondráčková, ôsma Hana Zagorová, deviata Marta Jandová a prvú desiatku uzatvorila Marie Rottrová.
"Ja už nepotrebujem žiadne ceny, stačí mi úcta, to je jediná vec. Nedá sa to chytiť do ruky, ale dá sa s tým slušne žiť a slušne spievať a to mi skutočne stačí," povedala Bílá na tlačovej konferencii po skončení programu.
V doterajšej pätnásťročnej histórii pokračovania tejto ankety od roku 1996 získala Lucie Bílá 13 zlatých sošiek, dve dostala v rokoch 2005 a 2006 Aneta Langerová.
"Hudbu milujem, keby som ju nemilovala, tak sa jej nebudem venovať, robím iba veci, ktoré ma bavia. Keď ma niečo nebaví, je to na mne veľmi vidieť. A to, že som šťastná na javisku, že som šťastná dnes je hádam na mne vidieť," povedala speváčka pre TASR a so smiechom dodala: "Keď niečo neviem, neviem odpočívať. A tento rok musím povedať – napísala mi Gábina Osvaldová, že veľa práce je dušežrút – že hovorí pravdu. Chcela by som budúci rok zvoľniť. Táram, nevydržím to."
Tretiu sošku slávika – a tretiu bronzovú si vyspievala mladá, ešte iba 17-ročná speváčka Ewa Farna. "Pre mňa je dôležité, aby ľudia počúvali hudbu, prišli na koncert a užívali si to ďalej. Budem sa snažiť robiť niečo nové. Hudbu milujem, preto ju robím, napĺňa ma. Je to moja práca a zatiaľ stále aj moje hobby," povedala pre TASR Farna.
Lucie Bílá, vlastným menom Hana Zaňáková, sa vyučila za dámsku krajčírku, potom študovala spev na ľudovej škole umenia. Ako speváčka začínala so skupinou Hélius, potom s formáciou Rock Automat. Od roku 1985 účinkovala so skupinou Maximum Petra Hanniga. S nimi aj vydala v roku 1986 svoju prvú LP platňu Lucie Bílá, na ktorej je aj jej prvý hit Neposlušné tenisky. Od 90. rokov je na sólovej dráhe. V roku 1992 vydala prvý sólový album Missariel. V tom istom roku si získala úspech aj účinkovaním v muzikáli Bedári. S úspechom potom účinkovala v ďalších muzikáloch Dracula (1994), Krysař (1996) či Johanka z Arku (2000) a Excalibur (2003). V roku 1996 získala prvého českého Zlatého slávika.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies