Lucie Bílá: Divákom dám všetko!

NETKY.SK • 27 August 2013, 07:42 • 2 min
Lucie Bílá: Divákom dám všetko!

BRATISLAVA – Maximum času venuje v týchto dňoch speváčka Lucie Bílá príprave koncertnej šnúry, ktorá dostala názov Lucie Bílá – Černobílé turné 2013. Fanúšikov poteší v desiatich mestách Česka a Slovenska.

slovakia

left justify in out

Začína dvomi vystúpeniami 14. a 15. októbra v Prahe, v programe turné sú aj dva slovenské koncerty, 19. októbra v Bratislave (Zimný štadión Ondreja Nepelu) a 21. októbra v Košiciach (Steel aréna). Už teraz dostáva turné prívlastky ako veľkolepá pódiová šou s najväčšou scénickou výpravou v histórii česko-slovenského šoubiznisu.

Výpravnú šou majú „pod palcom“ Slováci - režisér Jeffo Minařík, choreograf a tanečník Milan Kereš a hudobní producenti z Creative Music House Peter Graus, Tomaš Zubák a Marián Kachút, ktorí pripravujú nové remixové verzie pesničiek.  „Jeffo je podľa mňa najlepší režisér, ktorého som stretla. Cítim sa v týchto dňoch ako športovec, ktorý sa chystá na olympiádu. Budem mať dve kapely, šansónovú a bigbítovú. Mám za sebou úžasnú platňu Modi s nádychom šansónu, ale chcem, aby to bolo veselé, ako to už avizuje nová skladba Jsem to já, ktorú som nahrala,“ uviedla dnes popoludní v Bratislave na stretnutí s médiami 15-násobná česká zlatá slávica. Po stretnutí s médiami si prišli na svoje aj fanúšikovia, ktorí si z autogramiády odniesli fotografiu aj s podpisom Lucie Bílej.   

„Viem, že je aj tvrdým režisérom, ktorý vie z ľudí dostať maximum, tak som sľúbila, že ma môže aj biť,“ povedala pre TASR s úsmevom speváčka na adresu režiséra Minaříka a dodala: „Som nadšená z jeho práce a hlavne z jeho výsledkov. Obdivujem aj celý tím, ktorý dal dohromady. Som rada, že prijal moju ponuku, pretože som si povedala – keď naši účinkujúci majú dve minúty na to, cítiť sa ako veľké hviezdy, tak ja to chcem tiež. Ale nie na dve minúty, ale dve hodiny. Preto som ho poprosila, aby do toho so mnou šiel. On je pre mňa synonymom úspechu. Divákom dám všetko, dokonca aj niečo pridám.“ 

Lucie Bílá (1966) začínala ako speváčka so skupinou Hélius, potom s formáciou Rock Automat. Od roku 1985 účinkovala so skupinou Maximum Petra Hanniga. S nimi aj vydala v roku 1986 svoju prvú LP platňu Lucie Bílá, z tejto platne aj prvý hit Neposlušné tenisky. Od 90. rokov je na sólovej dráhe. V roku 1992 vydala prvý sólový album Missariel. V tom istom roku si získala úspech aj účinkovaním v muzikáli Bedári. S úspechom potom účinkovala v ďalších muzikáloch Dracula (1994), Krysař (1996), Johanka z Arku (2000), Excalibur (2003) a Carmen (2008). V roku 1996 získala prvého českého Zlatého slávika, ten najnovší, pätnásty je za rok 2012. V októbri 2007 vydala úspešný štúdiový album Woman, v novembri 2009 ďalšiu štúdiovku s názvom Bang! Bang! V novembri 2012 vyšiel jej najnovší album Modi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies