Lúčiaci sa Ferguson získal ocenenie Tréner roka v Anglicku

NETKY.SK • 21 Máj 2013, 10:14 • 2 min
Lúčiaci sa Ferguson získal ocenenie Tréner roka v Anglicku

LONDÝN - Lúčiaci sa kouč Manchestru United Alex Ferguson získal ocenenie pre najlepšieho trénera roka v Anglicku. Za víťaza tradičnej ankety vybrali dlhoročného úspešného kormidelníka "červených diablov" jeho kolegovia z Asociácie ligových trénerov, ktorá združuje 92 koučov zo štyroch domácich profesionálnych futbalových súťaží.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatjedenročného Fergusona už na konci minulého týždňa vyhlásili za Trénera roka v ankete týkajúcej sa iba Premier League. S United sa rozlúčil po 27 rokoch a rovných 1500 zápasoch v nedeľu divokým zápasom s West Bromwich Albion (5:5).

"Svojím spôsobom som rád, že je po všetkom, pretože to bola tvrdá práca," uviedol pre BBC legendárny Škót, ktorý v tejto sezóne získal s ManUtd trinásty ligový titul. Podľa neho mal ocenenie dostať tréner WBA Steve Clarke. "Každý, kto dá päť gólov United, si to zaslúži," myslí si Ferguson, ktorého v novej sezóne nahradí na poste kouč FC Everton David Moyes.

Cenu od Asociácie ligových trénerov dostal Ferguson štvrtýkrát v kariére, predtým ju získal v rokoch 1998, 2008 a 2011. V ankete o najlepšieho trénera sezóny v Premier League, v ktorej hlasuje porota zostavená sponzorom súťaže, triumfoval jedenásťkrát.

Ferguson počas pôsobenia na Old Trafford získal 38 významných trofejí. "Niet pochýb, že cena Asociácie ligových trénerov je tým najlepším meradlom trénerových kvalít. Kto by mal byť lepším posudzovateľom vašich výkonov, ako nie samotní kolegovia? Je takmer nemožné nájsť správne slová, ktorými by sa dali vhodne opísať monumentálne úspechy a nezmazateľný odkaz Sira Alexa Fergusona vo svetovom futbale," uviedol na adresu lúčiacej sa legendy predseda Asociácie ligových trénerov Howard Wilkinson.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies