Lucia Žitňanská vstupuje do Mosta-Híd

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 19:35 • 2 min
Lucia Žitňanská vstupuje do Mosta-Híd

BRATISLAVA - Lucia Žitňanská vstupuje do strany Most-Híd. Podľa informácií TASR sa už na tom s bugárovcami dohodla.

slovakia

left justify in out

Jej vstupom by sa malo zaoberať utorkové (8.4.) stranícke predsedníctvo. Má pôsobiť v poslaneckom klube Mosta-Híd. V septembri by sa mala stať podpredsedníčkou strany pre spravodlivosť.
     

"V Moste-Híd vidí šancu na realizáciu občianskej politiky a venovať sa reformám súdnictva," uviedol pre TASR zdroj blízky Mostu-Híd, ktorý si neželá byť menovaný. Dodal, že Žitňanská ani šéf Mosta-Híd Béla Bugár nerozdeľujú strany ani politikov na starých a nových, ale na tých, ktorí chápu požiadavky občanov a na tých, ktorí ich pochopiť nedokážu. Zhodujú sa, že aj štandardné politické strany preto musia svoju politiku viac zamerať na občana.
     

Bugárovci v súčasnosti pracujú na tom, aby ich politika bola bližšie k občanom. Pripravujú program, v ktorom chcú ponúknuť riešenia problémov bežných ľudí. Žitňanská má mať na starosti oblasť súdnictva.
     

Žitňanská v súčasnosti pôsobí ako nezaradená poslankyňa Národnej rady SR. Roky bola členkou SDKÚ-DS, dvakrát viedla ministerstvo spravodlivosti. Vlani v decembri vystúpila z SDKÚ-DS. Ako dôvod uviedla nejasnosť postojov strany, stratu obsahu politiky, neschopnosť prijímať rozhodnutia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona