Lucia Žitňanská odchádza z Mosta-Híd

NETKY.SK • 21 September 2018, 06:13 • 2 min
Lucia Žitňanská odchádza z Mosta-Híd

BRATISLAVA - Exministerka spravodlivosti a poslankyňa Národnej rady SR Lucia Žitňanská odchádza z Mosta-Híd, opúšťa tým aj poslanecký klub.

slovakia

left justify in out

Predseda poslaneckého klubu Tibor Bastrnák to nechce komentovať. "Akceptujem to. Pravdepodobne blízka budúcnosť ukáže, prečo sa to takto stalo," uviedol.

 

O Žitňanskej odchode sa špekulovalo už dlhšie po tom, čo ukončila svoje pôsobenie vo vláde. Po tohtoročnej výmene kabinetu Roberta Fica za vládu Petra Pellegriniho (obaja Smer-SD) už nepokračovala vo funkcii ministerky spravodlivosti, vymenil ju Gábor Gál (Most-Híd). Žitňanská už vtedy hovorila o svojom postupnom stiahnutí sa z politiky.

 

Žitňanská vstúpila do Mosta-Híd v roku 2014. Predtým bola roky členkou SDKÚ-DS. Trikrát bola ministerkou spravodlivosti. Jej odchodom zo strany a klubu bude mať Most-Híd v parlamente 13 poslancov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona