Lucia Šoralová chystá turné s hudobníkmi z kapely Neřež

NETKY.SK • 7 Február 2017, 12:39 • 2 min
Lucia Šoralová chystá turné s hudobníkmi z kapely Neřež

BRATISLAVA - Slovenská šansoniérka Lucia Šoralová vyráža v apríli na turné s hudobníkmi Zdeňkom Vrešťálom a Vítom Sázavským pôsobiacimi v súčasnosti vo folkovej skupine Neřež, ktorá vznikla ako voľné pokračovanie známej českej kapely Nerez.

slovakia

left justify in out

Šoralová má dvojicu hudobníkov podľa vlastných slov rada už od detstva a vždy si s nimi túžila zaspievať. "Počúvam ich asi od svojich jedenástich rokov, ale nenapadlo mi, že si s nimi niekedy naozaj zaspievam. Zdeňka som požiadala pred rokmi, ešte keď som začínala, o nejaké texty - nakoniec k spolupráci nedošlo, ale odvtedy sa poznáme a evidujeme. Až minulý rok som ich oslovila, či by nevystúpili spolu so mnou na vianočnom koncerte. Vtedy nám to termínovo nevychádzalo, no nakoniec z toho vzniklo rovno turné. Mám z toho veľkú radosť," priblížila Šoralová v rozhovore pre agentúru SITA.


Vít Sázavský už roky sleduje Šoralovej hudobný vývoj. "To nejde nevidieť a nepočuť, ale doteraz mi nenapadlo, že môžeme mať toľko priesečníkov v tom, čo by sme mohli spolu robiť. Teraz to už vidím v omnoho konkrétnejších obrysoch, už mám celkom hmatateľné nápady. Zrejme nám pomohlo aj to, že nás Lucka zavolala na jeden svoj pražský koncert, tam sme so Zdeňkom boli a ja som zostal úplne očarený jej repertoárom a interpretačným prístupom, ale aj všetkými krásami, ktoré sú v tých piesňach. Ono je aj dobré, že každý z nás ide trošku iným smerom. Už teraz rozmýšľam, ako tieto dva zdanlivo vzdialené svety skĺbiť a prepojiť. Veľmi sa na to aj so Zdeňkom tešíme, bude to taká naša druhá jar, sme zamilovaní," vyznal sa Sázavský.


Na spoločných koncertoch by mali zaznieť skladby Luciinej kapely La Alma, ale aj pesničky Nerezu a Neřež, ktoré navzájom splynú. Okrem toho trojica plánuje napísať i celkom nové spoločné skladby. "Vždy mám v repertoári zaradené Nerezy, tentoraz ich však budú fanúšikovia počuť tak tri alebo štyrikrát toľko. A ak bude mať Vítek čas a dostatok inšpirácie, tak aranžérsky zasiahne aj do našich piesní s La Almou," priblížila Šoralová.


Na pripravovaných koncertoch zaznie aj skladba Jesenná, ktorú Šoralovej skomponoval jej strýko, slovenský hudobník, skladateľ a humorista Jaro Filip. "Jesennú som dlho opomínala, keďže som vystupovala väčšinou v Čechách a môj repertoár bol prevažne v češtine. Zároveň som dávala prednosť rýchlejším veciam, lebo do klubov, v ktorých som hrala, sa mi to viac hodilo. Tú pieseň mám ale rada. Je melancholická, smutná a teraz sa mi zase žiada, takže bude zaradená do repertoáru aj s prekvapením, ktoré neprezradím," poznamenala 40-ročná brunetka.


So Zdeňkom Vrešťálom a Vítom Sázavským odohrajú v apríli spolu osem koncertov. "Pesničky, ktoré na nich zahráme, budú zároveň takou ochutnávkou našej ďalšej spolupráce," naznačila Šoralová.

Termíny koncertov jarného turné Lucie Šoralovej a skupiny Neřež:
1. apríla - Piano Club, Trenčín
2 . apríla - Kino Strojár, Martin
3. apríla - Historická radnica, Košice
24. apríla - Mestské divadlo, Žilina
25. apríla - Dom Kultúry, Poprad
26. apríla - Kino Hviezda, Trnava
27. apríla - Nájomná jednotka 210, Nitra
28. apríla - Synagóga, Lučenec


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona