Lucia Ďuriš Nicholsonová sa rozhodla zavesiť politiku na klinec. Je znechutená a má toho dosť

NETKY.SK • 13 Jún 2021, 09:32 • 2 min
Lucia Ďuriš Nicholsonová sa rozhodla zavesiť politiku na klinec. Je znechutená a má toho dosť

BRATISLAVA – Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová sa rozhodla ukončiť svoje pôsobenie v politike.

slovakia

left justify in out

Uviedla to v rozhovore pre Denník N a v príspevku na sociálnej sieti Facebook. „Je to tak. Zo slovenskej politiky som znechutená a už sa v nej nevidím,“ potvrdila europoslankyňa v statuse na FB. 

 

Súčasná vláda je pre europoslankyňu sklamaním

Europoslankyňa pritom patrila k veľmi aktívnym a úspešným politikom na slovenskej scéne, aktuálne však cíti veľké sklamanie zo súčasnej vlády, ktorá pred voľbami sľubovala zmeny, tie sa im však nedarí napĺňať. 

 

„Momentálne sa necítim v žiadnej strane, ktorá je na politickej scéne. Zaradila som sa medzi ľudí, ktorí mi hovoria, že kedysi politiku sledovali, ale už to nezvládajú. Človek to už ani nestíha sledovať a ani sa k tomu vyjadrovať, lebo niekedy už ani neviem nájsť slová,“ povedala v rozhovore pre Denník N.

 

Doplnila, že kroky vlády sú nie len sklamaním pre ňu samú, ale aj pre množstvo ľudí, ktorí verili, že sa na Slovensku po voľbách niečo zmení. Prízvukovala, že vláda hodila cez palubu množstvo ľudí, ktorých negatívne zasiahla koronakrízaboli odkázaní na pomoc od štátu.

 

„Som znechutená aj z toho, ako narábajú s eurofondami. Mohli urobiť ďaleko viac, ale neurobili. Pretože ja som tu minister a ja tu budem sedieť na tejto kope peňazí. A toto sú všetko veci, ktorých nechcem byť súčasťou,“ skonštatovala Ďuriš Nicholsonová. Myslí si, že táto vláda vstúpi do dejín ako vláda, ktorá vzala ľuďom nádej po dlhých rokov, kedy tú vládol Smer-SD. 

 

Matovič to nezvládol

Na adresu ministra financií a bývalého premiéra Igora Matoviča povedala, že si myslela, že sa dokáže zmeniťstane sa z neho štátnik. A to aj napriek tomu, akým spôsobom fungoval v čase, keď bol v opozícii.

 

„Nedokázal to, sklamal na celej čiare,“ zhodnotila europoslankyňa s tým, že na povrch vyplávali jeho vlastnosti, ktoré sú nezlučiteľné s čímkoľvek a nie ešte, aby bol v pozícii premiéra a už vonkoncom nie vo funkcii ministra financií.

 

Kritikou nešetrila ani bývalého kolegu a predsedu strany SaS Richarda Sulíka. Doplnila, že ich posledný rozhovor nedopadol veľmi dobre.

 

Keď sa ho pýtala, prečo nepomohli stovkám tisícom ľudí, ktorých pandémia položila na kolená, mal jej odpovedať, že ide o podnikateľov, ktorí roky klamali štát na daniach a odvodoch.

 

Dodala, že líder liberálov a Jana Bittó Cigániková boli osoby, pre ktoré sa rozhodla ukončiť svoje pôsobenie v strane, ale aj v politike. Zároveň pripomenula, že pred voľbami držala Sulíkovi chrbát a robila mu dvojku a to aj napriek tomu, že ho opustili jeho verní členovia.

 

Zdôraznila, že tlačová beseda, ktorú zorganizovala a poukázala na to, že rezort Veroniky Remišovej nevyužil jednu miliardu eur na výdavky štátu počas koronakrízy a môže prepadnúť, bola pravda.

 

Avšak namiesto podpory sa od Sulíka dočkala ospravedlňenia sa za jej výroky koaličným partnerom a dištancovania sa Jany Bittó Cigánikovej, ktorá stála po jej boku na tlačovej besede. 

 

Slovenská politika je špinavá

Na otázku, či je teda vylúčené, že v nasledujúcich parlamentných voľbách nebude na inej kandidátke odpovedala, že zatiaľ žiadnu ponuku nedostala, takže to nevie úplne vylúčiť. Stranu Progresívne Slovensko a Spolu označila za politické subjekty, v ktorých sú odborníci.

 

Myslí si však, že nemajú taký výtlak a silu, aby dokázali priniesť skutočnú zmenu. Svoje ďalšie pôsobenie si vie Ďuriš Nicholsonová predstaviť v inej a kreatívnejšej oblasti.

 

Dodala, že práca v europarlamente ju veľmi baví a napĺňa, pretože ako sama tvrdí, je oveľa menej špinavá ako tá na európskej úrovni. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona