AKTUALIZÁCIA: Lucia Ďuriš Nicholsonová chce vyriešiť Ficovu krádež! Ten tvrdí, že peniaze a mince sa mu už vrátili

NETKY.SK • 27 Október 2021, 17:08 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Lucia Ďuriš Nicholsonová chce vyriešiť Ficovu krádež! Ten tvrdí, že peniaze a mince sa mu už vrátili

BRATISLAVA – Europoslankyňa sa takýmto spôsobom rozhodla pomôcť predsedovi opozičného Smeru pri pátraní po zmiznutých 50-tisícoch eur a zlatých minciach. Ten dnes večer vo videu oznámil, že lupiča sa úspešne podarilo nájsť, preto nie je nutné sa touto vecou ďalej zaoberať.

slovakia

left justify in out

Aktualizované 27. októbra 20:37

 

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová podáva trestné oznámenie na polícii, ktorým chce iniciovať pátranie po 50-tisíckach eur a zlatých minciach, ktoré v centrále strany Smer-SD ukradli Robertovi Ficovi. Informovala o tom na sociálnej sieti Facebook. 

 

Rozhodla sa tak konať na základe informácií z uniknutej nahrávky z poľovníckej chaty Miroslava Bödöra, kde líder opozičnej strany priznal, že ho okradli, ale on to nenahlásil na polícii. Začína sa polemizovať o tom, prečo tak neurobil. Jednou z možností je aj to, že by hotovosť a mince nemal ako zdokladovať.

 

Fico už našiel páchateľa 

Po zverejnení tejto iniciatívy sa rozhodol zareagovať aj samotný Fico. Vo videu na sociálnej sieti povedal, že keď mu na začiatku 90. rokov vykradli byt, strávil hodiny na polícii a nikdy sa nič nezistilo.

 

 

Povedal, že po tejto skúsenosti sa krádež rozhodol riešiť po svojom, čo viedlo k dolapeniu páchateľa. "A že som mal hotovosť v kancelárii? Čo je na tom zvláštne, keď neverím bankám a časť úspor, mimochodom, získaných predajom zariadenia z predchádzajúceho bytu, mám v hotovosti?" pýta sa.

 

Pomoc či odplata?

S trestným oznámením sa Ďuriš Nicholsonová obráti na Generálnu prokuratúru spolu s jej poradcom a bývalým vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), ktorý v minulosti riešil DPH tunel exministra vnútra Róberta Kaliňáka..

 

„Keď niekomu ukradnú 50-tisíc eur a zlaté mince a on sa tvári, akoby mu ukradli 5 horaliek a nenahlási to na políciu, smrdí z toho veľký problém. Keď už sme sa dozvedeli priamo od obete, že ho okradli, nenecháme ho v tom predsa samého,“ zhodnotila Ďuriš Nicholsonová.

 

 

 

Ficovi hotovosť evidentne nechýbala

„Zajtra sa obrátim s trestným oznámením na Generálnu prokuratúru, lebo som sa z dôveryhodného zdroja dozvedela o tom, že okradli Roberta Fica. Nemám rada, keď blížia slabým a zraniteľným a bezúhonným,“   rypla si do lídra Smeru. 

 

„Fica okradli o 50-tisíc eur a nejaké tie zlaté mince. Nechcel zaťažovať policajtov, lebo tí majú plné ruky práce s vyšetrovaním tej zberby, ktorá sa okolo Fica celé roky krútila. Chudák jeden. Podľa všetkého tak mohol Fico prísť o ročný, možno aj dvojročný plat poslanca. Z čoho žil?“ špekuluje europoslankyňa.

 

V príspevku na FB tiež zdôraznila, že pevne verí, že Robert Fico nájde spravodlivosť a že sa mu to všetko vráti. „Aj s úrokmi,“ uzavrela europoslankyňa. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Fico si bol istý Marianom Kočnerom, že pred vyšetrovateľmi nezačne rozprávať

 

Padni komu padni

Informácie o zmiznutej hotovosti a minciach priamo z Ficovej kancelárie nenechali chladným ani koaličného poslanca Ondreja Dostála z klubu SaS. Ten rovnako, ako jeho bývalá kolegyňa, podal trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu krádeže.

 

„Nech si už o Robertovi Ficovi myslíme čokoľvek, ani on by nemal byť beztrestne okradnutý. Padni komu padni," napísal poslanec na sociálnej sieti FB.

 

Priblížil, že zároveň podal aj trestné oznámenie, ktoré má preveriť, či v súvislosti s krádežou nebol spáchaný aj trestný čin neoznámenia trestného činu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona