Lucasfilm sa stane súčasťou koncernu Walt Disney

NETKY.SK • 31 Október 2012, 09:12 • 2 min
Lucasfilm sa stane súčasťou koncernu Walt Disney

Lucasfilm sa stane súčasťou koncernu Walt Disney - Kultúra Najväčší koncern zábavného priemyslu Walt Disney pohltí po komiksovej firme Marvel a štúdiu animovaných filmov Pixar aj spoločnosť Lucasfilm, s ktorou sa spája napríklad projekt Hviezdnych vojen.

slovakia

left justify in out

img

Najväčší koncern zábavného priemyslu Walt Disney pohltí po komiksovej firme Marvel a štúdiu animovaných filmov Pixar aj spoločnosť Lucasfilm, s ktorou sa spája napríklad projekt Hviezdnych vojen.
      Zakladateľ a jediný majiteľ tejto spoločnosti, režisér a producent George Lucas na predaji zarobí viac ako štyri miliardy dolárov (v prepočte 3,1 miliardy eur) v hotovosti a navyše aj akcie.
      Ako sa Lucas v utorok vyjadril, bolo pre neho dôležité postarať sa ešte za života o budúcnosť firmy, veď Hviezdne vojny budú s určitosťou žiť aj naďalej.
      Koncern Walt Disney už ohlásil na rok 2015 Star Wars Episode 7, pričom sa všeobecne očakáva, že ani ďalšie filmy tejto ságy nenechajú na seba dlho čakať.

Zdroj: TASR/DPA, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies