Lubyová by chcela viac financií pre aktivity mládeže či šport pre seniorov

NETKY.SK • 30 December 2018, 9:11 • 2 min
Lubyová by chcela viac financií pre aktivity mládeže či šport pre seniorov

BRATISLAVA - Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Martina Lubyová (nominantka SNS) by chcela získať viac financií určených na aktivity mládeže, uviedla to v koncoročnom rozhovore pre TASR.

slovakia

left justify in out

"Tento rok sa podarilo rezortu školstva na aktivity zamerané na mládež prideliť navyše okolo 400.000 eur na dofinancovanie činností mládežníckych organizácií. V budúcom roku by sme chceli tlačiť na zvýšenie pravidelného financovania práce s mládežou," povedala ministerka.

 

Okrem toho spomenula, že Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR má v úmysle rozpracovať návrh zákona o fonde na podporu športu. Podľa slov Lubyovej by sa mohol stať výrazným zdrojom financovania pre slovenský šport, a to nielen podľa toho mechanizmu, ktorý existuje v súčasnosti, ale aj dofinancovaním ďalších skupín. Ide najmä o mládežnícky šport a šport pre seniorov.

 

"Stále budeme tlačiť na to, aby viac peňazí tieklo do regionálneho a vysokého školstva, ale aj pre učiteľov," dodala Lubyová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona