Ľubošovi Ferusovi schválili obmedzenia pre pobyt vo výkone trestu

NETKY.SK • 21 Október 2013, 17:38 • 2 min
Ľubošovi Ferusovi schválili obmedzenia pre pobyt vo výkone trestu

BRATISLAVA - Ľuboš Ferus, ktorého prokuratúra označila za priameho organizátora vraždy Miroslava Sýkoru, bude mať vo výkone trestu obmedzenia podobné pobytu vo väzbe. Požiadali o to orgány činné v trestnom konaní, čo odobrili aj bratislavské súdy. TASR na to upozornil jeho obhajca Ladislav Kuruc. Nie je podľa neho pravdou, že by súdy zamietli žiadosť Ľuboša Ferusa o prepustenie z väzby. Túto informáciu pôvodne potvrdil Krajský súd v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Kuruc vysvetlil, že Ľuboš Ferus bol v septembri právoplatne odsúdený v kauze cukrovar a z výkonu väzby prešiel do výkonu trestu. Orgány činné v trestnom konaní však žiadali, aby mal obmedzenia podobné tým, ako keby bol vo väzbe pre obavu z ovplyvňovania svedkov. Okresný súd s tým súhlasil, potom sa podľa Kuruca jeho klient obrátil so sťažnosťou na Krajský súd v Bratislave, ktorý ju 17. októbra zamietol. Podľa obhajcu boli spomínané obmedzenia Ľubošovi Ferusovi uložené do 12. decembra.

Okrem Ľuboša Ferusa, považovaného za bossa nitrianskeho podsvetia, obvinili z vraždy Sýkoru Mareka Ľ., Richarda B. s prezývkou Kofola a Milana M. Traja muži mali byť priamymi vykonávateľmi vraždy zo začiatku februára 1997 pred bratislavským hotelom Holiday Inn na Bajkalskej ulici. Dôvodom Sýkorovej smrti bolo mocenské postavenie v podsvetí, informovala v máji prokuratúra. Na vražde sa mal zúčastniť Peter Križanovič, alias Duran, a Radoslav L., obaja zahynuli pri atentátoch.

"Je to 100-percentný výmysel," povedal po obvinení Ľuboš Ferus pre médiá. Okrem vraždy Sýkoru ho v súčasnosti stíhajú aj za účasť na vražde Petra Čongrádyho, alias Čongiho, ktorý bol jedným z nastupujúcich bossov sýkorovcov. V skupine mal na starosti financie. Zavraždili ho 9. septembra 2004 v Bratislave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies