Ľuboš Blaha útočí na prezidentku, nazval ju vojnovou štváčkou! Žiada od nej ospravedlnenie Ruskej federácii

NETKY.SK • 26 Apríl 2021, 22:57 • 2 min
Ľuboš Blaha útočí na prezidentku, nazval ju vojnovou štváčkou! Žiada od nej ospravedlnenie Ruskej federácii

SLOVENSKO - Poslanec strany SMER-SD Ľuboš Blaha dnes prostredníctvom sociálnej siete požiadal prezidentku, aby sa ospravedlnila Rusku. Vyhostenie ruských diplomatov nazýva "agresívnym aktom" a Zuzanu Čaputovú nazval "vojnovou štváčkou".

slovakia

left justify in out

Ľuboš Blaha si myslí, že "po včerajšom vyjadrení českého prezidenta Miloša Zemana je nadovšetko jasné, že nielenže Ruská federácia neurobila nič zlé vo vzťahu k Slovensku, ale neexistujú žiadne dôkazy, že by urobila niečo zlé vo vzťahu k Česku".

 

img

 

Súvisiaci článok: Podľa strany ZA ĽUDÍ vyhostením ruských diplomatov Slovensko vyjadruje, že nebude tolerovať neprípustné aktivity na svojom území

 

Prezident Zeman si preštudoval správu českých tajných služieb a verziu o účasti ruských agentov na výbuchu vo Vrběticích podľa Blahu označil za "špekuláciu". "Považujem za nehorázne, aby na základe tejto špekulácie cudzích tajných služieb Slovensko s Vašim súhlasom vyhosťovalo ruských diplomatov," adresoval Blaha slová Zuzane Čaputovej.

 

Podľa jeho slov k takému kroku, ako je vyhostenie diplomatov, pristupujú štáty, iba ak chcú vyjadriť hlboké nepriateľstvo voči inému národu. "Ide o militantné gesto, ktoré si od nás ruský národ nezaslúži," zastáva si Ruskú federáciu Blaha. Zuzanu Čaputovú ďalej vo svojom  statuse obviňuje zo zbrklosti a patetickosti.Tvrdí, že konanie pani prezidentky "bolo výrazom lynčovania a nenávisti" a neváha nazvať ju "vojnovou štváčkou".

 

"Vážená pani prezidentka Zuzana Čaputová, žiadam Vás, aby ste sa v mene Slovenskej republiky ospravedlnili Ruskej federácii za unáhlený a agresívny krok Hegerovej vlády, ktorá bez akýchkoľvek dôkazov vyhostila troch ruských diplomatov," napísal na sociálnej sieti Ľuboš Blaha.

Súvisiaci článok: Ľuboš Blaha opäť útočne hodnotí. Pridáva sa na stranu Matoviča, a obviňuje Čaputovú aj Baťovú



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies