Ľubo Roman: Úspech Búrlivému vínu priniesol aj návrat staršej hereckej generácie

NETKY.SK • 14 November 2013, 08:26 • 2 min
Ľubo Roman: Úspech Búrlivému vínu priniesol aj návrat staršej hereckej generácie

BRATISLAVA - Fanúšikovia televízneho rodinného seriálu Búrlivé víno sa dočkali jeho DVD podoby. Prvú minisériu a jej 20 dielov na piatich DVD nosičoch uviedli do života v stredu (13. 11.) v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Krstnými rodičmi novinky sa stali herci z úspešného seriálu Henrieta Mičkovicová a Maroš Kramár, ktorí v osudoch dvoch vinárskych rodín spojených dávnym priateľstvom a rozdelených klamstvom stvárnili negatívne ladené postavy. "Po čase prišiel seriál, ktorý mal príbeh. Ľudia sa možno s tým stotožňujú, že sú to príbehy z ich života, alebo im asociujú nejaké spomienky, emócie," komentovala úspech televízneho titulu Henrieta Mičkovicová s tým, že sa vydarilo aj jeho herecké obsadenie. "Tá chémia tam fungovala," poznamenala predstaviteľka seriálovej Inge.

Obdiv scenáristom, ktorí výnimočne rýchlo dokážu spriadať nitky osudov dvoch vinárskych rodín Dolinských a Roznerovcov, vyjadril Maroš Kramár, predstaviteľ ctibažného politika Mira Petránskeho. "Konečne sa už neboja, ako to bolo za bývalého režimu. Teraz sú už mladí autori, ktorí nemajú strach a píšu aj to, čo sa možno našim politikom nepáči, že ich tam ukazujeme takých, akí sú," narážal herec na svoju nesympatickú postavu slabocha a zbabelca, ktorý sa vždy potrebuje naviazať na silných a mocných. Napríklad na zákerného podnikateľa Eugena Baxu, ktorého presvedčivo hrá Ľubo Roman.

"V každom dramatickom príbehu musí niekto prísť, ktorý tam donesie nejaké nebezpečenstvo alebo nátlakový príbeh. Preto ja hrám tú najhoršiu postavu, lebo keď už to začne byť nuda, príde tam Baxa a urobí tam psychický neporiadok, ktorý sa potom dáva dohromady," uviedol pre TASR Ľubo Roman a rovnako pochválil "dobrých režisérov a prácu šikovných autoriek". "Vedia napísať pútavý súčasný príbeh, ktorý zaujíma ľudí," dodal herec, podľa ktorého Búrlivému vínu priniesol úspech aj návrat skúsenej staršej hereckej generácie. Diváci ocenili to, že sa na obrazovky vrátili herecké osobnosti ako Eva Rysová, Ivan Letko či Emil Horváth.

Rodinný seriál je vo vysielaní od januára. Divácku priazeň potvrdil aj v tomto týždni. Ako odznelo na krste, 183. epizódu Búrlivého vína, ktorú TV Markíza vysielala v utorok 12. novembra, sledovalo 876.000 divákov. Na projekte pracuje 60 hercov, striedajú sa na ňom dvaja režiséri, príbehy pripravujú piati scenáristi. Najsledovanejší televízny seriál Markízy, produkovaný spoločnosťou Media Pro Entertainment vydala na DVD 30. októbra spoločnosť Bontonfilm.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies