Ľuba Pauloviča a Roberta Hájka baví nakrúcanie Inšpektora Maxa

NETKY.SK • 30 November 2016, 09:26 • 2 min
Ľuba Pauloviča a Roberta Hájka baví nakrúcanie Inšpektora Maxa

BRATISLAVA - Herci Ľubomír Paulovič a Robert Hájek, ktorí sa objavia po boku Juraja Kukuru v novom kriminálnom seriáli RTVS a Českej televízie Inšpektor Max, si nakrúcanie dosýta užívajú.

slovakia

left justify in out

"Moja postava sa volá Varga a je to šéf bratislavskej kriminálky a starý dobrý kamarát a spolupracovník kriminalistu z Prahy, Zoltána Maxa, ktorého stvárňuje Juraj Kukura," priblížil v rozhovore pre agentúru SITA Paulovič. Vzťah Vargu a Maxa je podľa jeho slov napísaný veľmi príjemne. "Oni sa tak od svojich počiatočných pracovných aj súkromných čias vzájomne doberajú. Páči sa mi, ako je to napísané. Také jemne ironické priateľstvo, stále si robia navzájom zo seba šprímy a toto prenášajú aj do jednotlivých situácií a do celého seriálu. Aj keď sú na prvý pohľad niektoré tie prostredia a témy veľmi vážne - predsa len je to krimiseriál, v ktorom ide aj o drogy, neveru, o vraždy a o podvody, no oni to celé vedú s takým osobitým humorom a s nadhľadom. Nechceme sa tváriť na nejakého Jamesa Bonda, aj keď sa tak trošku napokon tvárime - ale zároveň priznávame, že to len hráme," zasmial sa Paulovič, ktorý sa s Kukurom pred kamerou stretol po vyše 35 rokoch. "S Jurajom sme sa pri filmovačke stretli len raz, začiatkom 80. rokov minulého storočia pri rozprávke Soľ nad zlato, ktorú režíroval Martin Hollý ml. Potom som sa s ním už pri filme nestretol, až pred nejakým rokom a pol v jednom predstavení v Divadle Aréna. Dosť som sa však na spoluprácu s ním tešil, chcel som si vyskúšať opäť s ním hrať, aj keď ľudia o ňom hovoria, že je taký zvláštny. A je zvláštny, ale dá sa to zvládnuť," pousmial sa 64-ročný rodák z Prašíc.

 

Mladú generáciu bude v seriáli zastupovať český herec Robert Hájek, ktorý stvárni druhú hlavnú úlohu. "Moja postava sa volá Filip a je to taký mladík, ktorý začínal v Ostrave ako štátny policajt. Chcel však na kriminálku, tak sa presťahoval do Prahy, kde ho pridelili k Maxovi, aby sa od neho niečo naučil," uviedol Hájek. Filip je podľa jeho slov chlapec s dobrým srdcom a zmyslom pre spravodlivosť, ktorý robí svoju prácu preto, že ho skutočne baví. "Filip je taký dobrák, aj keď tak trocha aj podpapučník - má priateľku, ktorá s ním dosť manipuluje," zasmial sa mladý Pražák.

 

Z Kukuru mal vraj spočiatku Hájek trochu strach. "Mal som hrozný rešpekt, pretože je to predsa len starší kolega, ale nakoniec je super," poznamenal Hájek. "Má hrozne veľa nápadov, väčšinou vtipných alebo naozaj konštruktívnych, ako by sa niečo dalo urobiť lepšie," povedal herec, ktorého budú môcť diváci a diváčky začiatkom nového roka vidieť aj v seriáli Četníci z Luhačovic. "Práca na tomto projekte bola tiež úžasná, dotočili sme tento rok v júli, pričom do vysielania by to malo ísť už v januári," dodal Hájek, ktorý popri filmovačkách stále pôsobí i v divadle. "Dohrávam ešte dve predstavenia, čo je trochu náročné, no našťastie toho nie je tak veľa. V decembri si dám trošku pauzu," uzavrel sympatický herec.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies