ĽSNS odmietajú spájanie strany s aktivitami zadržaného Dušana S.

NETKY.SK • 16 September 2018, 11:34 • 2 min
ĽSNS odmietajú spájanie strany s aktivitami zadržaného Dušana S.

BRATISLAVA - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) odmieta spájanie strany s aktivitami zadržaného Dušana S., ktorý v roku 2010 kandidoval za ĽSNS za poslanca NR SR.

slovakia

left justify in out

Strana tak reaguje na štvrtkový zásah Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) proti viacerým osobám, medzi ktorými bol Dušan S. Ako ďalej strana uvádza vo svojom stanovisku, so zadržaným po roku 2010 prerušili kontakty a nenesú zodpovednosť za jeho činnosť a život v nasledujúcom období.

 

Stanovisko strany dnes agentúru SITA poskytol podpredseda ĽSNS a poslanec NR SR Milan Uhrík. "Podľa našich informácií, niektorí zo zadržaných udržiavajú aktívny kontakt s vysokými predstaviteľmi Smeru v Nitre," dodal. Muži zákona si posvietili na neonacistov v Nitre. Vo štvrtok zadržali bratov, ktorých dlhodobo spájajú s pravicovým extrémizmom.

Dušan S. a Michal S. sú bratia, ktorých často spájajú s neonacistickou scénou v Nitre. NAKA ich podľa portálu aktuality.sk zadržala spolu s ďalším človekom pre podozrenie z vydierania podnikateľa. „Vo štvrtok podvečer v Nitre policajti zadržali tri osoby v súvislosti s násilnou trestnou činnosťou. Tej sa mali dopustiť za účelom majetkového prospechu. V piatok vyšetrovateľ národnej protizločineckej jednotky v Bratislave obvinil bratov Michala S. a Dušana S. spolu s Vladimírom B. Vyšetrovateľ podal prokurátorovi podnet na podanie návrhu na ich väzobné stíhanie, o ktorom bude rozhodovať súd,“ povedal hovorca prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka.

Dušan sa uchádzal o miesto poslanca na kandidátke ĽSNS a zároveň bol členom kartárskeho klubu Walhala, ktorý je známy útokom na bar Mariatchi. Zúčastnil sa tiež pochodov za Slovenský štát či demonštrácie, ktorá bola rozohnaná políciou. Jeho brat Michal už bol raz odsúdený za vyvesenie zástav s hákovým krížom a znakom jednotiek SS. Často tiež vyzdvihoval nacistického vodcu Adolfa Hitlera.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies