ĽSNS chce poslancov v každom výbore, klub by mal viesť Kotleba

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 14:56 • 2 min
ĽSNS chce poslancov v každom výbore, klub by mal viesť Kotleba

BRATISLAVA - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) plánuje nominovať svojich poslancov do každého parlamentného výboru. TASR to potvrdil zvolený poslanec Martin Beluský. Či bude mať strana záujem aj o predsedu niektorého z kontrolných výborov, ktoré majú patriť opozícii, zatiaľ Beluský nevedel povedať.

slovakia

left justify in out

Potvrdil zároveň, že na post predsedu poslaneckého klubu bude kandidovať Marian Kotleba. Definitívne rozdelenie postov v 19 parlamentných výboroch by malo byť známe v pondelok 21. marca, kedy prídu do parlamentu zástupcovia všetkých ôsmich zvolených strán.

 

Štyrom opozičným stranám SaS, OĽaNO-NOVA, ĽSNS a Sme rodina by mali patriť predsednícke funkcie v Osobitnom kontrolnom výbore NR SR na kontrolu činnosti NBÚ, Osobitnom kontrolnom výbore NR SR na kontrolu činnosti SIS, Osobitnom kontrolnom výbore NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva a vo Výbore NR SR na preskúmavanie rozhodnutí NBÚ.

 

Opoziční poslanci sú tradične aj na čele Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií a Výboru NR SR pre ľudské práva a národnostné menšiny. V doterajšom volebnom období viedol opozičný poslanec aj Zahraničný výbor NR SR, predtým to však nebývalo pravidlom.

 

Okrem týchto výborov sú v parlamente aj Mandátový a imunitný výbor NR SR, Výbor NR SR pre európske záležitosti, Ústavnoprávny výbor NR SR, Výbor NR SR pre financie a rozpočet, Výbor NR SR pre hospodárske záležitosti, Výbor NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie, Výbor NR SR pre verejnú správu a regionálny rozvoj, Výbor NR SR pre sociálne veci, Výbor NR SR pre zdravotníctvo, Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť, Výbor NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport a Výbor NR SR pre kultúru a médiá.

 

Budúca koalícia Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť sa už dohodla, že predsedom NR SR bude nominant SNS, mal by to byť priamo predseda Andrej Danko. Smer-SD, Most-Híd a #Sieť nominujú po jednom podpredsedovi. Za Most-Híd by to mal byť predseda Béla Bugár a za #Sieť zrejme jej líder Radoslav Procházka. Štvrtý podpredseda by mal patriť opozícii. Podľa volebného výsledku bude podpredsedu parlamentu nominovať SaS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona