Löw nechápe Real, no prestup Özila do Arsenalu je pre Nemecko pozitívny

NETKY.SK • 5 September 2013, 10:09 • 2 min
Löw nechápe Real, no prestup Özila do Arsenalu je pre Nemecko pozitívny

MNÍCHOV - Prestup tvocu hry Mesuta Özila z Realu Madrid do Arsenalu Londýn je stále najviac diskutovaným futbalovým transferom na konci prestupového obdobia. Svoje k tomu povedal aj tréner nemeckej reprezentácie Joachim Löw.

slovakia

left justify in out

Real síce kúpil za 100 miliónov eur z Tottenhamu Hotspur krídelníka Garetha Balea, no v Özilovi stratil veľa. V minulej sezóne bol Nemec s tureckými koreňmi najlepšie nahrávajúcim hráčom La Ligy, keď pripravil až 31 gólov "bieleho baletu". Dvadsaťštyriročný ofenzívny futbalista predstavoval v kombinácii s Cristianom Ronaldom smrtiacu hrozbu pre súperov, Ronaldo bol dokonca podľa španielskych médií veľmi nahnevaný, že sa klub Özila zbavil.

"Real pustil preč fantastického hráča, ale biznis je biznis," uviedol podľa agentúry Reuters Löw. Özil v utorok povedal, že chcel Real opustiť z dôvodu, že necítil podporu trénera Carla Ancelottiho. Prvý zápas novej sezóny proti Granade Özil nedohral a v druhom proti Bilbau ho taliansky kouč nechal na lavičke. "Mesut je citlivý hráč a potrebuje cítiť dôveru trénera. A to asi v Reale v posledných dňoch nemal," povedal Löw, podľa ktorého je Özilov prestup do Arsenalu dobrou správou pre nemeckú reprezentáciu. "V Londýne bude hrať pod skvelým trénerom v tíme, ktorý hrá veľmi kvalitný technický futbal, čo Mesutovi absolútne sedí," dodal kouč Nemcov.

V Arsenale sa Özil stretne aj s dvomi krajanmi Lukasom Podolskim a Perom Mertesackerom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona