Slovan Bratislava -Chanty-Mansijsk 4:3po sn, víťazná séria pokračuje

NETKY.SK • 27 September 2012, 06:51 • 2 min
Slovan Bratislava -Chanty-Mansijsk 4:3po sn, víťazná séria pokračuje

lovan Bratislava -Chanty-Mansijsk 4 3po sn, víťazná séria pokračuje - Hokej Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v stredajšom zápase KHL na domácom ľade nad Jugrou Chanty-Mansijsk 4 3 po predĺžení a nájazdoch a natiahli víťaznú sériu už na päť stretnutí

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v stredajšom zápase KHL na domácom ľade nad Jugrou Chanty-Mansijsk 4:3 po predĺžení a nájazdoch a natiahli víťaznú sériu už na päť stretnutí.
      Zverencov trénera Rostislava Čadu teraz čaká trojzápasová šnúra na súperových klziskách. "Belasí" sa najbližšie predstavia v sobotu na ľade Metallurgu Magnitogorsk.

      Slovan Bratislava - Jugra Chanty-Mansijsk 4:3 pp a sn (0:2, 2:0, 1:1 - 0:0, 1:0)
      Góly: 21. Ölvecký (Višňovský, Janus), 32. Miklík (Bartovič, Švarný), 46. Vondrka (Ölvecký, Tabaček), rozh. nájazd Šatan - 2. Sitnikov (Skorochodov, Magogin), 19. Chlyncev (Medvedev, Bočarov), 41. Skorochodov (Sitnikov). Rozhodcovia: Romasko, Olenin - Misiura, Raming (všetci Rus.), vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 10.055 divákov (vypredané)
      Slovan Bratislava: Janus - Višňovský, Sigalet, Štajnoch, Ďatelinka, Tabaček, Švarný - Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, Ölvecký, Bartovič - Šatan, Lipiansky, Hudáček - Daňo, Šťastný, Dravecký - Mikúš
      Jugra: Birjukov - Ibragimov, Lekomcev, Trončinský, Chvostov, Pepeľajev, Osipov, Ďakov - Videll, Altariov, But - Skorochodov, Magogin, Sitnikov - Bočarov, Medvedev, Chlyncev - Lapenkov, Fiodorov, Jacenko

      Hostia v úvode zaskočili domácich, na nič nečakali a hneď sa vrhli do útoku. Už v 1. minúte sa dostal do dobrej šance But, Janus jeho pokus ešte zlikvidoval, ale v druhej minúte už nemal nárok na dorážku Sitnikova, ktorý zblízka poslal svoj tím do vedenia 1:0. Slovan po inkasovanom góle vyrovnal hru. Najväčšiu šancu domácich si vypracoval Bartovič, keď prekonal brankára hostí Birjukova, na čiare ho však zastúpil jeden z obrancov, ktorý korčuľou vykopol puk. V siedmej minúte po súboji pri mantineli skončil na ľade Daňo. Na striedačku mu pomáhali spoluhráči a mladý útočník si držal hlavu, no o chvíľu už opäť naskočil do hry. Hostia sa mohli dostať do dvojgólového vedenia v 8. minúte, ale Butova strela švihom skončila len na žŕdke. Domáci počas prvej presilovky veľa vody nenamútil a vzápätí dvakrát chybovali pri striedaní. Hlavne druhý prípad ich mohol mrzieť, pretože Sitnikov sa rútil sám na Janusa, no z uhla trafil len vonkajšiu sieť. V 16. minúte Kukumberg prihral pred bránku Ölveckému, ten zblízka prestrelil. V závere pridali hostia aj druhý gól, keď sa presadil Chlyncev.
      Úvod druhej tretiny pre zmenu vyšiel ideálne domácim hokejistom. Už po 59 sekundách znížil na 1:2 Ölvecký, ktorému asistoval aj brankár Janus a zaznamenal tak prvý kanadský bod v KHL. V 25. minúte mohlo byť už 2:2, strela smerovala do opustenej bránky Jugry, no Osipov sa obetavo hodil a zachránil. Puk ho však trafil do hlavy, na ľade sa objavila krv a obranca hostí musel na ošetrenie do šatne. Ďalšie minúty priniesli bojovný hokej bez vážnejších šancí a na oboch stranách dominovali obrany. V polovici tretiny hral Slovan druhú presilovku, no ani tá nepriniesla svoje ovocie. Hneď po jej konci sa však fanúšikovia dočkali vyrovnania. Bartovič sa dostal v strednom pásme k puku, pred bránkou našiel Miklíka a ten vyrovnal na 2:2. Hostia si zahrali presilovku až v závere prostrednej časti, ale ani oni z početnej výhody nič nevyťažili. V 39. minúte potešila domácich priaznivcov pekná akcia Šťastného s Daňom a Draveckým, no posledný menovaný Birjukova zblízka neprekonal.
      V úvodnej minúte záverečného dejstva sa dostali do vedenia hostia lacným gólom. Nikým neatakovaný Lipiansky namiesto prihrávky vyhadzoval puk po mantineli, zachytil ho Skorochodov a spomedzi kruhov prestrelil Janusa. Hostia mohli zvýšiť počas presilovky, ale Janus výborne vychytal Altariova. Hneď na to sa k puku dostal Ölvecký, ktorý ho potiahol až do útočného pásma a naservíroval Vondrkovi na vyrovnávajúci gól v oslabení - 3:3. Do konca tretiny a ani v predĺžení už gól nepadol a tak o víťazovi rozhodli samostatné nájazdy. O triumfe Slovana nakoniec rozhodol Šatan.

      hlasy po zápase:  
      Rostislav Čada, tréner Slovana: "Aj dnes sme chceli potvrdiť formu, ktorú mužstvo má a vyhrať. Predchádzajúce zápasy nás stáli veľa fyzických i psychických síl. Po celý priebeh sme doťahovali negatívny stav. Som presvedčený, že mužstvo ukázalo veľkú morálnu silu. Opäť nám vyšla hra v oslabení, keď sme strelili tretí gól."
      Peter Ölvecký, útočník a najlepší hráč zápasu Slovana: "Mali sme ťažký začiatok, no dokázali sme sa vrátiť do zápasu. Tím ukázal veľkú silu a som rád, že sme nakoniec vyhrali a získali sme dva body. Veľmi dlho som čakal na gól a som rád, že mi to tam konečne padlo."
      Michal Vondrka, útočník Slovana: "Do môjho gólu ma nebolo príliš vidieť na ľade a trochu som tam ťahal nohy. Preto som veľmi rád, že som to trafil, bol to dôležitý vyrovnávajúci gól."
      Sergej Šepelev, tréner Jugry: "Hrali sme veľmi dobre, no žiaľ dostali sme tri góly. Síce sme prehrali, získali sme aspoň jeden bod a môže nás tešiť aspoň to."

      Tabuľka Západnej konferencie KHL:
      1. HC Lev Praha        9  6 1 0 2  22:12  20
      2. Atlant Mytišči      9  4 2 2 1  27:21  18
      3. Slovan Bratislava   9  4 2 1 2  28:21  17
      4. Lok. Jaroslavľ      8  4 2 0 2  24:19  16
      5. CSKA Moskva         9  4 2 0 3  21:18  16    
      6. Dinamo Moskva       9  3 3 0 3  29:22  15
      7. SKA Petrohrad       7  4 0 0 3  26:21  12
      8. Nižnyj Novgorod     7  3 0 3 1  21:19  12    
      
      9. Severstaľ Čerepovec 8  3 0 3 2  17:20  12
      10. Dinamo Minsk      10  3 1 0 6  23:35  11
      11. Spartak Moskva     9  3 0 1 5  16:24  10
      12. Viťaz Čechov       9  1 2 2 4  20:24   9
      13. Dinamo Riga        9  2 1 1 5  16:20   9
      14. Donbass Doneck     8  1 1 2 4  18:22   7

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies