Louvre a Múzeum d'Orsay otvoria svoje brány najskôr v stredu

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 21:24 • 2 min
Louvre a Múzeum d'Orsay otvoria svoje brány najskôr v stredu

PARÍŽ - Hladina rieky Seina v Paríži ďalej klesá. Napriek tomu však zostávajú pobrežné oblasti v parížskej aglomerácii pod vodou.

slovakia

left justify in out

Seina dosiahla v uplynulých dňoch najvyšší stav za viac ako tri desaťročia. Rýchlejšie by voda na jej parížskom úseku mala klesať už v najbližších hodinách.

 

Záplavy, ktoré spôsobili intenzívne zrážky, si podľa sobotňajších informácií predsedu francúzskej vlády Manuela Vallsa vyžiadali štyri obete. Ďalších 24 ľudí utrpelo zranenia. Príbytky muselo nedobrovoľne opustiť 20.000 ľudí, zväčša v parížskej aglomerácii.

 

V hlavnom meste krajiny bola čiastočne narušená MHD, prevádzka na regionálnej železnici RER C je stále prerušená. Uzavreté zostávajú viaceré múzea, z ktorých sa umelecké pamiatky podarilo včas evakuovať do bezpečia. Louvre a Múzeum d'Orsay otvoria svoje brány najskôr v stredu, vyplýva z informácií tlačovej agentúry DPA.

 

Vodný živel však aj naďalej sužuje nemalú časť severného Francúzska, kde spôsobil okrem iného škody na infraštruktúre, narušil plynulosť dopravy a zanechal značné škody na obytných domoch.

 

Zvýšená protipovodňová pohotovosť platí v centrálnej časti Francúzska aj v povodí rieky Cher.

 

V regióne zostávajú uzavreté aj viaceré známe zámky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies