Louisiana ráta škody, ktoré napáchalo päť tornád, zranených bolo 28 ľudí

NETKY.SK • 8 Február 2017, 14:02 • 2 min
Louisiana ráta škody, ktoré napáchalo päť tornád, zranených bolo 28 ľudí

WASHINGTON - Najmenej 28 ľudí utrpelo zranenia v americkom štáte Louisiana, keď sa nad ním v utorok popoludní (miestneho času) prehnalo najmenej päť tornád. Tornáda zasiahli následne aj územia štátov Mississippi a Alabama.

slovakia

left justify in out

Jedno z tornád zasiahlo aj mesto New Orleans a jeho okolie. V meste i v celom štáte z preventívnych dôvodov vyhlásili stav ohrozenia, keď meteorológovia varovali pred silnými búrkami, ktoré by mohli prerásť do tornád.

Sila vetra sa napokon pohybovala od 179 do 218 km/h. Tornáda napáchali veľké materiálne škody. Guvernér štátu Louisiana, John Bel Edwards, uviedol, že "vzhľadom na rozsah škôd je zázrak, že nie je viac zranených a žiadne obete na životoch".

Len v New Orleans je značne poškodených asi 60 budov. Na mnohých miestach Louisiany boli poškodené elektrické vedenia a cesty zablokovali trosky z domov a popadané stromy. Bez dodávky elektrického prúdu sa ocitlo približne 50.000 obyvateľov štátu, z toho 10.000 v oblasti New Orleans.

Okrem silného vetra pomerne veľké škody na majetku napájalo aj krupobitie, keď krúpy mali miestami priemer aj okolo desať centimetrov.

Hovorca Bieleho domu Sean Spicer ubezpečil, že aktuálnu situáciu v Louisiane pozorne sleduje aj prezident USA Donald Trump.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies