Lotyšský prezident vymenoval Márisa Kučinskisa za nového premiéra

NETKY.SK • 13 Január 2016, 14:33 • 2 min
Lotyšský prezident vymenoval Márisa Kučinskisa za nového premiéra

ŠTOKHOLM - Lotyšský prezident Raimonds Véjonis vymenoval dnes za nového premiéra krajiny Márisa Kučinskisa z koaličného Zväzu zelených a roľníkov. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Véjonis dnes oznámenie zverejnil na svojej internetovej stránke. V prípade, že jeho návrh odobria lotyšskí zákonodarcovia, nahradí 54-ročný Kučinskis v úrade expremiérku Laimdotu Straujumovú.

 

Straujumová zo svojho postu odstúpila v decembri, po politických sporoch v rámci svojej stredopravej vládnej koalície a pre nespokojnosť s jej spôsobom vedenia.

 

Lotyšská stredopravá vládna koalícia zložená z troch strán: Jednoty, Národnej aliancie a Únie zelených a roľníkov nastúpila do úradu v novembri 2014, dodala AP.

 

Lotyšsko je členom NATO i Európskej únie a podporuje ekonomické sankcie EÚ uvalené na Moskvu za anektovanie ukrajinského Krymského polostrova a za jej podporu proruských separatistov na východe Ukrajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona