Lotyšský politik by chcel rozdeliť Rusko

NETKY.SK • 30 Júl 2018, 10:48 • 2 min
Lotyšský politik by chcel rozdeliť Rusko

RIGA - Návrh lotyšského politika, rozdeliť Rusko na časti pre nastolenie mieru v Európe potvrdzuje, že ruské obavy o hrozbe zo strany NATO sú odôvodnené a treba proti nim tvrdo bojovať.

slovakia

left justify in out

Návrh lotyšského politika, rozdeliť Rusko na časti pre nastolenie mieru v Európe potvrdzuje, že ruské obavy o hrozbe zo strany NATO sú odôvodnené a treba proti nim tvrdo bojovať, vyhlásil vedúci výboru ruskej štátnej Dumy pre záležitosti Spoločenstva nezávislých štátov, euroázijskej integrácie a vzťahov s rodákmi, Leonid Kalašnikov.

 

Lotyšský politik, Alexander Kirštejns vyhlásil, že podľa neho je nevyhnutné "rozdeliť Rusko na niekoľko častí". Vo svojom Twitteru poslanec napísal, že takéto opatrenie je "nevyhnutné pre mier" jeho krajiny a Európy.

 

"V skutočnosti, toto tvrdenie len potvrdzuje naše obavy ohľadom základní NATO v pobaltských štátoch. Nemôžme otáľať , je nutné tvrdo bojovať. Nie s vyhláseniami, ale s rizikami, ktoré môžu vďaka takýmto vyhláseniam ohrozovať Rusko." povedal Kalašnikov.

 

Vysvetlil, že západné krajiny uistili Rusko, že ho nemajú v úmysle rozdeľovať, zaberať jeho územia alebo prírodné zdroje, ale vyhlásenie lotyšského poslanca svedčí o niečom inom.

 

"A preto musíme s takýmito „NATO-vskými“ nebezpečenstvami bojovať a neveriť ich slovám," dodal Kalašnikov.

 

Europoslanec z Lotyšska Miroslav Mitrofanov komentoval vyhlásenie Alexandra Kirštejnsa o potrebe "rozdelenia Ruska" v mene európskeho mieru.

 

Mitrofanov poznamenal, že Kirštejns sa pridržiava radikálnych nacionalistických názorov a vôbec sa nestará o problém vojny a mieru. Napriek tomu, podľa poslanca Európskeho Parlamentu sú takéto názory vo východnej Európe rozšírené.

 

"Kirštejns otvorene vyslovil tajné túžby mnohých politikov nielen v Lotyšsku a v Pobaltí, ale aj v rôznych krajinách Európy, ktoré ešte neprekonali syndróm 1991 roku," povedal Mitrofanov, v rozhovore pre RT.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies