Lotyšský parlament neschválil zákaz nosenia závojov na verejnosti

NETKY.SK • 24 September 2015, 13:27 • 2 min
Lotyšský parlament neschválil zákaz nosenia závojov na verejnosti

RIGA - Lotyšský parlament (Saeima) dnes odmietol zavedenie zákazu nosenia závojov na verejnosti. Za tento návrh opozičného Bloku regiónov podporovaný nacionalistami hlasovalo 29 zo 100 poslancov, osem bolo proti a 45 sa zdržalo, informovala agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Keďže návrh nenašiel potrebnú väčšinu, parlament sa ním už nebude zaoberať. Zástancovia zákazu chceli za zahaľovanie tváre na verejnosti zaviesť pokuty až do výšky 350 eur. V augustovom prieskume sa viac ako dve tretiny opýtaných vyslovili za to, aby sa v Lotyšsku zakázalo moslimským ženám nosenie závojov. O takomto opatretní sa diskutuje aj v ďalších pobaltských republikách Estónsku a Litve.

 

Francúzsky parlament prijal v roku 2010 zákon, ktorým zakázal nosenie odevu zahaľujúceho tvár na verejných priestranstvách. Zákon nadobudol účinnosť v apríli 2011 a za jeho porušenie hrozí pokuta vo výške 150 eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies