Lotyšský obranca Freibergs dostal za doping dvojročný dištanc

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 10:55 • 2 min
Lotyšský obranca Freibergs dostal za doping dvojročný dištanc

ŽENEVA - Lotyšský hokejový reprezentant Ralfs Freibergs dostal od Disciplinárnej komisie Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) dvojročný trest za doping. Dvadsaťtriročný obranca sa prehrešku dopustil na vlaňajších ZOH v Soči, kde v jeho vzorke odhalili stopy po anabolickom steroide turinabol.

slovakia

left justify in out

Dištanc beží Freibergsovi spätne od 23. februára 2014 a vyprší teda až 22. februára 2016. Trest vstúpil do platnosti po tom, čo Športový arbitrážny súd v Lausanne (CAS) zamietol hráčovo odvolanie, informovala oficiálna webstránka IIHF.

 

Freibergsa pozitívne testovali 19. februára 2014 po štvrťfinálovom dueli s Kanadou, dopingový prehrešok potvrdila aj následná B-vzorka. Mladý zadák pôsobí už šiestu sezónu v zámorí, v aktuálnom ročníku nastupoval za St. John's IceCaps v AHL a naposledy obliekal dres klubu Ontario Reign v ECHL.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies