Lotyšský juniorský reprezentant zmizol, pravdepodobne sa utopil

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 11:55 • 2 min
Lotyšský juniorský reprezentant zmizol, pravdepodobne sa utopil

RIGA - Lotyšský juniorský hokejový reprezentant Kristians Pelšs je od začiatku tohto týždňa nezvestný a podľa miestnych médií sa pravdepodobne utopil.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťročný Pelšs sa v pondelok vrátil do vlasti zo zámoria, kde pôsobil vo farmárskom tíme Edmontonu Oilers. Jeho zmiznutie údajne súvisí s tvrdeniami očitých svedkov, podľa ktorých zatiaľ neidentifikovaný mladý muž v utorok večer skočil z mosta do rieky Daugava pri Rige a už sa na hladinu nevynoril.

Lotyšská polícia potvrdila, že Pelšsa eviduje ako nezvestného. Hovorkyňa hasičov Victoria Sembeleová pre lokálny denník Apollo uviedla, že na moste sa našli mužské časti oblečenia, ale dvojdňové pátranie záchranárov i potápačov zatiaľ neprinieslo výsledok.

O Pelšsovi nemá žiadne informácie Lotyšská hokejová federácia a ani tím NHL Edmonton Oilers, ktorý ho draftoval v roku 2010. Uplynulé tri sezóny pôsobil ľavý krídelník v zámorí v organizácii "olejárov" v nižších súťažiach, vlani viedol lotyšskú reprezentáciu do 20 rokov na MS ako kapitán.

Predstavitelia Edmontonu v oficiálnom stanovisku uviedli, že sa snažia zistiť, čo sa v Lotyšsku naozaj stalo. "Prichádzajú k nám protichodné informácie a tak sa snažíme overiť si fakty. Ak sa k nim dostaneme, budeme sa môcť k prípadu bližšie vyjadriť. Naše myšlienky a modlitby sú teraz s Pelšsovou rodinou."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies