Lotyšsko posilnil talentovaný center Zemgus Girgensons

NETKY.SK • 6 Máj 2013, 10:39 • 2 min
Lotyšsko posilnil  talentovaný center Zemgus Girgensons

HELSINKI - Lotyšskú hokejovú reprezentáciu posilnil na majstrovstvách sveta vo Fínsku a Švédsku talentovaný center Zemgus Girgensons.

slovakia

left justify in out

Devätnásťročný stredný útočník odohral už nedeľňajšie stretnutie v "slovenskej" H-skupine proti Spojeným štátom americkým (1:4). Rižský rodák Girgensons ako center druhej formácie strávil na ľade 16:44 min.

Pre najvyššie draftovaného Lotyša v histórii NHL je aktuálny šampionát na severe Európy premiérový na seniorskej úrovni. "Štrnástka" vstupného draftu NHL v roku 2012, ktorú si vybrali Buffalo Sabres, reprezentovala Lotyšsko na MS hráčov do 20 rokov (2011 a 2012), aj na šampionáte "osemnástok" v roku 2010. 

Zemgus Girgensons strávil túto sezónu na farme Buffala v tíme AHL Rochester Americans. V 63 zápasoch dosiahol deväť gólov a jedenásť asistencií a po vyradení Rochesteru v prvom kole Calder Cupu v nedeľu pricestoval do Fínska. Lotyšsko nastúpi proti Slovensku vo štvrtok 9. mája o 19.15 h SELČ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies