Lotyšskí indie rockeri Carnival Youth vystúpia v Košiciach

NETKY.SK • 11 Január 2017, 16:12 • 2 min
Lotyšskí indie rockeri Carnival Youth vystúpia v Košiciach

KOŠICE - Lotyšskí indie rockeri Carnival Youth sú jednou z najúspešnejších a najuznávanejších kapiel pobaltského regiónu. Zahrali si už na maďarskom Szigete, poľskom Open'eri, britskom Great Escape, slovenskom Grape festivale a uplynulú jar sa s novým albumom predstavili aj na dvoch koncertoch na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Budúci týždeň zavítajú 19. januára aj do košickej Tabačky v rámci tretej časti turné k novému albumu Propeller. V závere roka navštívili USA, Nemecko, Belgicko, Škandináviu a pobaltské krajiny.

 

Carnival Youth hrajú nápaditý indie rock-folk, s ktorým pomyselne aj doslova búrajú hranice. Teda minimálne v rámci európskej hudby. Pred niekoľkými mesiacmi totiž mladé zoskupenie dostalo na prestížnom holandskom festivale Eurosonic cenu EBBA (European Border Breakers Award) za výnimočný úspech debutového albumu No Clouds Allowed, s pomocou ktorého prekročili hranice domovskej krajiny. Druhý dlhohrajúci album Carnival Youth - Propeller vyšiel 1. apríla 2016 a prezentuje ho niekoľko vydarených videoklipov k skladbám Connection Lost, Surf a Seagulls On Bicycles.

 

 

Ceny EBBA v minulosti získali mená ako Milky Chance, MO, Hozier, Asgeir, Disclosure či Mumford and Sons, čo Carnival Youth v súčasnosti zaraďuje medzi najväčšie hudobné talenty európskeho kontinentu, často prirovnávané k Arcade Fire, Arctic Monkeys a Bombay Bicycle Club.

Vstupenky sú k dispozícii v sieti Predpredaj.sk. TASR informoval PR manažér Alexander Čerevka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies