Lotyšsko dostane štvrtú splátku pomoci od únie vo výške 200 miliónov eur

NETKY.SK • 21 Október 2010, 12:00 • 2 min
Lotyšsko dostane štvrtú splátku pomoci od únie vo výške 200 miliónov eur

Lotyšsko dostane štvrtú splátku pomoci od únie vo výške 200 miliónov eur

slovakia

left justify in out

Európska únia dnes uvoľnila pre potreby Lotyšska v poradí štvrtú splátku z celkovej pôžičky 3,1 miliardy eur, ktorá má slúžiť pobaltskej krajine na preklenutie nepriaznivého vplyvu hospodárskej krízy.
      Splátka vo výške 200 miliónov eur smeruje do Lotyšska po tom, ako Európska komisia zhodnotila, že Riga implementovala všetky žiadané opatrenia podľa dohody, na základe ktorej v januári minulého roku pomoc komisia odsúhlasila.
      "Vítam opätovný záväzok lotyšských úradov, ktorý sme potvrdili aj podpísaním memoranda o porozumení v júli tohto roka, pokračovať v implementovaní opatrení, ktoré majú pomôcť vybudovať silnú a konkurencieschopnú ekonomiku," komentoval komisár pre ekonomické a finančné záležitosti Olli Rehn.
      Na začiatku roka minulého roka poskytla Európska únia spoločne s Medzinárodným menovým fondom pomoc vo forme pôžičiek vo výške 7,5 miliardy eur. Súčasťou dohody o poskytnutí týchto prostriedkov bola rozpočtová konsolidácia Lotyšska, reforma fiškálnych politík a finančného sektora ako aj štrukturálne reformy na obmedzenie "čiernej ekonomiky", netransparentné verejné obstarávanie, zlepšenie efektivity štátnej správy či narábanie s finančnými prostriedkami z európskych fondov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona