Lotyši otočili zápas s Nórskom, Švajčiari takmer stratili zápas s Rakúšanmi

NETKY.SK • 5 Máj 2018, 15:36 • 2 min
Lotyši otočili zápas s Nórskom, Švajčiari takmer stratili zápas s Rakúšanmi

HERNING - Hokejisti Nórska a Lotyšska sa v sobotu postarali o tretiu nadstavbu v treťom zápase B-skupiny. V riadnom 60-minútovom čase sa duel skončil 2:2 a o konečnom výsledku 3:2 pre Lotyšov rozhodol v 24. sekunde predĺženia Rudolf Balcers. Jedným z dvojice hlavných rozhodcov zápasu bol Slovák Jozef Kubuš. Predlžovalo sa aj v zápase A skupiny medzi Švajčiarskom a Rakúskom.

slovakia

left justify in out

Prvá tretina priniesla nečakane vlažný hokej v ponímaní nasadenia, najmä Lotyši pôsobili v niektorých momentoch letargicky. Nóri boli nebezpečnejší a ich dvojgólové vedenie v podstate odzrkadlilo dianie na ľade. Veľa sa toho mohlo zmeniť v druhej tretine a aj sa zmenilo, no pre Lotyšov len v skorigovaní stavu. Pobaltský tím na gól nenadviazal zvýšenou aktivitou a ani nemohol, lebo až do prestávky hral sériovo v oslabení. Mužstvo kráčalo za svojím cieľom systematicky, ani na začiatku tretieho dejstva sa príliš netlačilo pre bránku súpera a Nórov ukolísalo v ich presvedčení, že kontrolujú zápas. Po niekoľkých minútach Lotyši totiž zvýšili obrátky a tretiu čistú šancu 9 minút pred klaksónom využil na vyrovnanie Abols. Tri body mohol Nórom zabezpečiť Mathis Olimb, ale v čistej pozícii napálil spojnicu žrdí. To sa škandinávskemu tímu vypomstilo po 24 predĺženia.

 

B-skupina (Herning):

 

Nórsko - Lotyšsko 2:3 po predĺžení (2:0, 0:1, 0:1 - 0:1)

 

Góly: 9. Bastiansen (Trettenes, Holös), 13. Bonsaksen (M. Olib) - 27. Balcers (Sotnieks, Galvinš), 52. Abols (Karsums, Redlihs), 61. Balcers (Dzerzinš).

 

Rozhodcovia: KUBUŠ (SR), Gofman (Rus.) - Davis (USA), Vanoosteen (Kan.), vylúčení: 1:3 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 8441 divákov.

 

Nórsko: Haugen - Holös, Sorvik, Johannesen, Bonsaksen, Espeland, Ström, Bull - K. A. Olimb, M. Olimb, Lindström - Trettenes, Bastiansen, Salsten - Thoresen, Forsberg, Haga - Kristiansen, Roest, Röymark

 

Lotyšsko: Merzlikinš - Cibulskis, Galvinš, Sotnieks, Balinskis, Freibergs, Zile, Rubinš - Indrašis, Dzerinš, Rob. Bukarts - Redlihs, Abols, Karsums - Balcers, Pavlovs, Keninš - Meija, Jevpalovs, Rih. Bukarts

 

Oba tímy nastúpia na ďalší zápas už v nedeľu 6. mája. Nóri od 16.15 proti Nemecku, Lotyši od 20.15 s Fínskom.

 

V druhom poobedňajšom zápase hokejisti Švajčiarska zvíťazili vo svojom úvodnom zápase v kodanskej A-skupine MS, keď zdolali Rakúsko 3:2 po predĺžení. Susedské derby rozhodol v 64. minúte Enzo Corvi.

 

Prvú veľkú šancu mali Rakúšania, dokonca vo vlastnom oslabení, keď sa po Hofmannovej chybe dostal do nájazdu Spannring, ale Genoniho neprekonal. Favorizovaní Švajčiari sa dostávali do tempa pomalšie, no postupne prebrali taktovku hry a vypracovali si šance. Vermin svoju ešte nepremenil, no v 19. minúte udrel Niederreiter, ktorý si pred bránkou pekne vymenil puk s Corvim. 

 

V 25. minúte viedli Helvéti už 2:0. Haas si stiahol puk spoza bránky pred ňu a prudkým bekhendom trafil do šibenice. Potom však prišiel Andrighettov faul kolenom na Stronga, ktorého museli odniesť z ľadovej plochy na nosidlách a Rakúšania mali päťminútovú presilovku. Počas nej znížil na 1:2 Zwerger. V závere tretiny sa výborným zásahom prezentoval Starkbaum, keď hokejkou zabránil gólovej dorážke Niederreitera. 

 

Švajčiari mali stále navrch, no nepremieňali šance. Rakúšanom sa podarilo vyrovnať v 47. minúte. Kukan spravil obrovskú hrúbku pri rozohrávke za bránkou, Schneider prihral Ganahl a ten už nemal problém skórovať - 2:2. Do konca riadneho času už gól nepadol a tak o triumfe Švajčiarov rozhodol až v predĺžení Corvi.

 

 

A-skupina (Kodaň):

 

Švajčiarsko - Rakúsko 3:2 pp (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)

 

Góly: 19. Niederreiter (Corvi), 25. Haas (Scherwey, Müller) - 35. Zwerger (Rauchenwald, Haudum), 47. Ganahl (Schneider), 64. Corvi (Niederreiter).

 

Rozhodcovia: Olenin (Rus.), Sjöqvist (Švéd.) – Goľak (Bielorus.), Lazarev (Rus.), vylúčení na 2 min.: 2:3, navyše: Andrighetto 5+DKZ za faul kolenom, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 5019 divákov.

 

Švajčiarsko:

Genoni - Müller, Diaz, Untersander, Kukan, Fora, Frick, Genazzi - Niederreiter, Corvi, Hofmann - Scherwey, Haas, Andrighetto - Riat, Vermin, Moser - Baltisberger, Schäppi, Rod

 

Rakúsko:

Starkbaum - Schumnig, Unterweger, Ulmer, Heinrich, Viveiros, Schlacher, Altmann, Strong - Schneider, Hundertpfund, Ganahl - Hofer, Komarek, Lebler - Haudum, Rauchenwald, Zwerger - Woger, Obrist, Spannring

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies