Lotyši do Trnavy so 17 legionármi a dvoma nováčikmi

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 11:07 • 2 min
Lotyši do Trnavy so 17 legionármi a dvoma nováčikmi

RIGA - Sedemnásť legionárov bude mať tréner lotyšskej futbalovej reprezentácie Marians Pahars k dispozícii na medzištátny prípravný zápas proti Slovensku, ktorý je na programe na Veľký piatok 25. marca v Trnave.

slovakia

left justify in out

V 22-člennej predbežnej nominácii sú aj dvaja úplní nováčikovia - brankár FK Jelgava Kaspars Ikstens a stredopoliar Marcis Ošs pôsobiaci v poľskom Górniku Zabrze. Najskúsenejším v kádri je obranca pražskej Dukly Kaspars Gorkšs, ktorý má na konte 73 reprezentačných štartov. Strelecky je na tom najlepšie Aleksandrs Cauna, stredopoliar ruského klubu CSKA Moskva zaznamenal v národnom drese 12 gólov v 45 zápasoch. Nomináciu zrerejnila oficiálna stránka Lotyšskej futbalovej federácie.

 

Prvý súper A-tímu SR v tomto kalendárnom roku sa na duel v trnavskej City Arene bude pripravovať od 21. marca v španielskej Marbelle, odkiaľ sa výprava presunie na Slovensko. Po súboji v Trnave sa mužstvo Lotyšska vráti do Španielska, na Paharsových zverencov v rámci tohto zrazu čaká ešte prípravný zápas v Gibraltáre v utorok 29. marca.

 

Futbalisti Slovenska sa na úrovni A-mužstiev stretli s Lotyšskom dosiaľ štyrikrát, vo všetkých prípadoch išlo o zápasy v rámci kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2006, resp. 2014. Slováci s týmto pobaltským protivníkom ešte neprehrali, majú priaznivú bilanciu: v doterajších štyroch dueloch dvakrát zvíťazili a dva súboje sa skončili nerozhodne, skóre je priaznivé - 9:5. V dosiaľ poslednom meraní síl 15. októbra 2013 v Rige (2:2) v rámci kvalifikácie MS 2014 sa v Rige zrodil nerozhodný výsledok 2:2: v drese Lotyšov nastúpil v závere aj Maris Verpakovskis, súčasný športový manažér reprezentácie.

Nominácia lotyšskej futbalovej reprezentácie na medzištátne prípravné stretnutia proti Slovensku (25. marca v Trnave) a Gibraltáru (29. marca v Gibraltáre):

Brankári: Andris Vanins (FC Sion/Švaj.), Pavels Steinbors (Nea Salamis Famagusta/Cyp.), Kaspars Ikstens (FK Jelgava)
Obrancovia: Kaspars Gorkšs (Dukla Praha/ČR), Vitalijs Jagodinskis (Dynamo Kyjev/Ukr.), Marcis Ošs (Górnik Zabrze/Poľ.), Vladislavs Gabovs (Korona Kielce/Poľ.), Gints Freimanis (FK Jelgava), Vitalijs Maksimenko (SV Mattersburg/Rak.), Antons Kurakins (Hamilton Academical FC/Škót.), Kaspars Dubra (FC Bate Borisov/Biel.)
Stredopoliari: Artis Lazdinš (FK Jelgava), Aleksandrs Cauna (CSKA Moskva/Rus.), Arturs Zjuzins (Gazovik Orenburg/Rus.), Janis Ikaunieks (FZ Metz/Fr.), Igors Tarasovs (Jagellonia Bialystok/Poľ.), Olegs Laizans (FC Riga), Aleksejs Višnakovs (Skonto Riga)
Útočníci: Arturs Karašausks (Piast Gliwice/Poľ.), Danis Rakels (FC Reading/Angl.), Artjoms Dudnevs (Hamburger SV/Nem.), Valerijs Šabala (FK Příbram/ČR)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies